Το καινούριο σπίτι του λαγού (Μαρία Νομικού, Μαριάννα Φραγκούλη)

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΛΛΙΩΣ…

 

 

Τίτλος: Το καινούριο σπίτι του λαγού

Συγγραφέας: Μαρία Νομικού

Εικονογράφηση: Μαριάννα Φραγκούλη

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

«Συγνώμη απ’ όλους ζήτησε, φύσηξε τη μύτη στο μαντήλι, κι ένα μεγάλο ευχαριστώ, εγκάρδιο, ξεστόμισαν τα χείλη.

Και κείνοι χαμογέλασαν και είπαν: « Μην το συζητάς. Γι’ αυτό δεν είναι οι φίλοι;».

Το βιβλίο της Μαρίας Νομικού είναι ακόμα ένα βιβλίο της σειράς «μικρές καληνύχτες» των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε για τη σειρά « Μια φορά και έναν καιρό… δηλαδή χτες ή σήμερα ή και αύριο…Νάνοι και νεράιδες, δράκοι, μάγισσες και βασιλιάδες πάνε κι έρχονται ανάμεσα στα παραμύθια και στην αλήθεια. Δρόμο παίρνουν και δρόμο αφήνουν, φτάνουν στις άκρες του κόσμου κι ύστερα πάλι γυρίζουν πίσω. Και τέλος ζούνε και ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

Για παιδιά μικρά με μεγάλη φαντασία και για νέους γονείς με πολλή όρεξη! Ιστορίες που διαβάζονται σε δέκα λεπτά!».

Οι αναγνώσεις βιβλίων πριν από τον ύπνο έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν το παιδί τόσο συναισθηματικά όσο και γνωστικά. Η βραδινή ανάγνωση αποτελεί μία τελετουργία που αφενός χαλαρώνει το παιδί αφετέρου λειτουργεί υποστηρικτικά στη σχέση του παιδιού με τους γονείς του. Ταυτόχρονα μέσω των αφηγήσεων το παιδί έρχεται σε επαφή με ένα πλούσιο λεκτικό κόσμο.

Στο βιβλίο της Μαρίας Νομικού ένας νεαρός λαγός, που είναι καμάρι της μαμάς του και ιδιαίτερα καλός σε όλα έρχεται αντιμέτωπος με την υπερβολική τελειότητά του. Όταν θα καλέσει στο τέλειο σαλόνι του, τους φίλους του, θα δημιουργηθούν μία σειρά ατυχήματα και καταστροφές. Ο σκαντζόχοιρος με τα αγκάθια του θα σκίσει την πολυθρόνα, η αλεπού θα αναποδογυρίσει το φλυτζάνι, ο κάστορας θα ρίξει άπειρα ψίχουλα στο πάτωμα … Ο λαγός θα μιλήσει με άσχημο τρόπο στους καλεσμένους του και εκείνοι θα φύγουν στεναχωρημένοι.

Τί θα γίνει στο τέλος; Ο λαγός θα συγχωρέσει τους φίλους του ή θα μείνει για πάντα θυμωμένος; Μία γιορτή και μία ξαφνική καταιγίδα θα τον αναγκάσουν να ανακαλύψει τι έχει πραγματική αξία στη ζωή.

Η Μαρία Νομικού αφηγείται με έμμετρο λόγο μία τρυφερή ιστορία για την αξία της φιλίας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.