Σχολή Καλών Τρόπων για τίγρεις (Ζάνα Ντέιβινσον, Άλισον Φρεντ)

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Σ’ ΕΝΑ ΤΟΠΟ ΜΑΓΙΚΟ!

 

Συγγραφέας: Ζάνα Ντέιβινσον

Τίτλος: Σχολή Καλών Τρόπων για τίγρεις

Εικονογράφος: Άλισον Φρεντ

Απόδοση: Μάρω Ταυρή

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

 

Σε έναν φανταστικό κόσμο τα παιδιά επιλέγουν έναν υγιεινό τρόπο διατροφής και έχουν άψογους τρόπους. Στην πραγματικότητα όμως, τα περισσότερα παιδιά τρώνε γρήγορα, προτιμούν τα γαριδάκια από τα όσπρια και πατάνε πατατάκια στα πάρτι τους.

Και σε αυτό ακριβώς αναφέρεται το συγκεκριμένο βιβλίο, που στοχεύει σε καλύτερες διατροφικές συνήθειες και συμπεριφορές.

Όλα ξεκινούν με ένα πάρτι.

«Περάστε στο πάρτι μου! Χαίρομαι ΤΟΣΟ που ήρθατε!» καλωσορίζει τους καλεσμένους της η Κροκοδειλίνα. Η ώρα περνά και η γιορτή κυλά ήρεμα με ταρτάκια, εκλέρ και άφθονο μέλι. Με «ευχαριστώ», «παρακαλώ» και γέλια ένα σωρό. Μα δεν είναι όλοι οι καλεσμένοι ευγενικοί και προσεκτικοί. Όλα ανατρέπονται όταν τρεις Τίγρεις ορμούν στο σπίτι, αλλά και στο τραπέζι με τα κεράσματα.

Σε δευτερόλεπτα εξαφανίζουν τούρτες και χυμούς, χύνουν το γάλα και τη μους κι από τη λαιμαργία τους κοντεύουν να πνιγούν. Βήχουν, φτύνουν, ρεύονται, σπάνε ένα σκαμπό και προκαλούν χαμό! Πάει το πάρτι, το διέλυσαν κι ούτε που καταλαβαίνουν ότι φταίνε αυτές.

Μόνο όταν τις διώχνουν από το πάρτι, αρχίζουν να υποψιάζονται πως ίσως κάτι δεν έκαναν σωστά. Τότε είναι που αποφασίζουν να παρακολουθήσουν μαθήματα καλών τρόπων σε μια σχολή! Όμως, ακόμα κι όταν αποφοιτούν, τα πράγματα δεν βελτιώνονται. Για να τις ξανακαλέσουν τα άλλα ζώα στα πάρτι τους, πρέπει να αποδείξουν ότι άλλαξαν. Ναι, αλλά πώς να το αποδείξουν, αφού κανείς δεν τους δίνει την ευκαιρία; Έχουν γίνει τόσα πάρτι από εκείνη την ημέρα και δεν έχουν λάβει ούτε μία πρόσκληση!

Το βιβλίο είναι μια ευρηματική εισαγωγή στους καλούς τρόπους, γεμάτο χιούμορ και ανατροπές. Έχει ρυθμό, έξυπνες ρίμες και μια μεγάλη γκάμα από χαρακτήρες ζώων, που θα αγαπήσουν τα παιδιά.

Κι αυτό είναι κάτι που η συγγραφέας του βιβλίου ξέρει να κάνει καλά. Άλλωστε, έχει αποδείξει ότι της αρέσει να γράφει για τερατάκια και ζώα που μιλούν κι εδώ συνδυάζει και τις δυο αγάπες της. Από την άλλη οι εκφραστικότατες ζωγραφιές της Άλισον Φρεντ, που κι αυτή έχει αδυναμία σε τέτοιους χαρακτήρες, κάνουν το βιβλίο ακόμα πιο απολαυστικό. Οι φιγούρες της είναι μεγάλες κι έχουν κίνηση και φρεσκάδα. Η εικονογράφος χρησιμοποιεί έξυπνα τα χρώματα, για να εκφράσει τα συναισθήματα της στιγμής. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η στιγμή που οι τρεις Τίγρεις, ζωγραφισμένες με έντονο πορτοκαλί, εισβάλλουν στο ήρεμο και τακτοποιημένο τραπέζι με το γλυκό γαλάζιο χρώματα και τις ροζ πινελιές.

Ένα απολαυστικό βιβλίο-οδηγός καλών τρόπων (για τα πάρτι και όχι μόνο) γεμάτο σκανταλιά και νάζι.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.