Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Σ’ ένα τόπο μαγικό! (Φεγγαροπαιχνιδίσματα)

Τίτλος: Φεγγαροπαιχνιδίσματα

Συγγραφέας: Ανέστης Ποϊράζης

Εικονογράφηση: Κώστας Καρασαββίδης

Μουσική: Dianel Georgiev

Αφήγηση: Μαριάννα Ρούκαλη

Εκδόσεις: Ίκαρος

 

Υπήρχε κάποτε μια χώρα που οι κάτοικοί της θεωρούσαν το φεγγάρι κάτι πολύ σημαντικό. Τόσο, που το απεικόνιζαν και πάνω στη σημαία τους, κεντώντας το με ολόλευκη κλωστή. Στα παιδιά τους έδιναν ονόματα όπως Φεγγάρης και Φέγγος, Φεγγαρούλα, Φεγγαρένια και Φεγγαρίτσα.

Σε αυτή τη χώρα οι κάτοικοι είχαν την παράξενη συνήθεια να ξυπνούν το σούρουπο και να πέφτουν για ύπνο την αυγή. Όταν ο ήλιος έδυε, τα ξυπνητήρια χτυπούσαν και οι κάτοικοι ξυπνούσαν, έτρωγαν το βραδινό τους και έφευγαν για τις δουλειές τους. Οι περισσότερες γιορτές τους ήταν τις νύχτες με πανσέληνο. Εκείνες τις νύχτες τα γλέντια και οι χοροί δεν είναι τελειωμό!

Το λάτρευαν το φεγγάρι, μα πιο πολύ απ’ όλους ένα μικρό αγόρι που το έλεγαν Ντάνιελ. Ο Ντάνιελ ζούσε στη σοφίτα ενός διώροφου σπιτιού στην άκρη της πόλης. Στην οροφή του σπιτιού αυτού δέσποζε ένας μεγάλος φεγγίτης μέσα από τον οποίο, ο Ντάνιελ, έβλεπε το φεγγάρι. Έφτιαχνε κολάζ, έπαιζε επιτραπέζια, ζωγράφιζε ώρες ατέλειωτες. Τι ζωγράφιζε; Το φεγγάρι, φυσικά!

Ζωγράφιζε φεγγάρια λαμπερά, χλωμά, αχνά και σκοτεινιασμένα, κόκκινα, αυγουστιάτικα, μισά, ολόκληρα, λεπτά σαν φλούδες πεπονιού.

Τίποτα, δεν τον συγκινούσε περισσότερο από το φεγγάρι. Ώσπου... μια μαγεμένη νύχτα, σαν όνειρο καλοκαιρινό, άκουσε για πρώτη φορά στη ζωή του μια μελωδία. Μια μελωδία απλή, αλλά χαριτωμένη. Άκουσε τους ήχους ενός βιολιού.

Κι αυτή η στιγμή, ήταν η στιγμή που ο κόσμος γύρω του άλλαξε. Ή, πιο σωστά, άλλαξε ο τρόπος που, ο ίδιος, άρχισε να αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του.

Δεν γνωρίζω τι είναι αυτό που έχει το φεγγάρι και εμπνέει τρουβαδούρους, ποιητές, ζωγράφους και συγγραφείς πάντως για ακόμα μια φορά στάθηκε η αφορμή για να δημιουργηθεί κάτι πραγματικά σημαντικό. Ένα πολυτροπικό εικονοβιβλίο, που είναι απόλαυση όχι μόνο για τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους αναγνώστες που αγαπούν τους ήχους, το φεγγάρι, τα χρώματα. Αυτά τα χρώματα που βγαίνουν σα φως μέσα από το σκοτάδι καλοφτιαγμένων σχεδίων.

Ο εικονογράφος εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία και σε συνδυασμό με τα μολύβια ή το πενάκι του δημιουργεί ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον, για να αναδειχθεί με τον καλύτερο τρόπο αυτή η ιστορία, που έχει μέσα της πολύ θεατρικότητα. Το βιβλίο προσφέρεται για όλα τα παιδιά που αγαπούν το θέατρο, αλλά και για θεατρολόγους που θα ήθελαν να δημιουργήσουν μια παράσταση με πρωταγωνιστές παιδιά. Έχει αμέτρητους ρόλους, υπέροχη ατμόσφαιρα, έτοιμη μουσική και πολλούς ρόλους.

Η έκδοση προσεγμένη, με σκληρόδετο εξώφυλλο, ματ πλαστικοποίηση, υπέροχη βιβλιοδεσία και εκτύπωση κάνει το βιβλίο να φαίνεται ακόμα πιο όμορφο. Πώς θα μπορούσε να μην είναι, όμως; Χρόνια τώρα, οι εκδόσεις Ίκαρος έχουν πια καθιερωθεί ως συνώνυμες της ποιότητας!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.