Το αρνάκι που ήθελε να γίνει λύκος (Rebecca Van Slyke, Anca Sandu)

O MAΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ!

 

Το αρνάκι που ήθελε να γίνει λύκος

Συγγραφέας: Rebecca Van Slyke

Εικονογράφος: Anca Sandu

Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγέλη

Εκδόσεις: Κλειδάριθμος, 2021

Ηλικία: Από 3 ετών

 

Λίγα λόγια για την ιστορία: Η Λάνα Λιν είναι ένα αρνάκι. Βέβαια, δεν έχει καμία σχέση με τα συνηθισμένα αρνάκια που γνωρίζουμε. Δεν της αρέσει να μασουλάει χλωρό χορτάρι και να πίνει νερό από τη λίμνη. Και βαριέται απίστευτα να κοιμάται τεμπέλικα μέσα σε ένα λιβάδι. Η Λάνα Λιν είναι σίγουρη πως αυτή η ζωή που κάνει δεν της ταιριάζει καθόλου. Αυτή είναι γεννημένη για άλλα πράγματα. Έτσι, μια νύχτα με ολόγιομο φεγγάρι η Λάνα Λιν αποφασίζει να ζήσει μια αξέχαστη περιπέτεια. Περνώντας από την καλύβα του βοσκού, βρίσκει μια παράξενη μαλλιαρή κουβέρτα κρεμασμένη στον τοίχο. Το αρνάκι, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, τη ρίχνει πάνω του. Φορώντας την τέλεια μεταμφίεση, η Λάνα Λιν θα περάσει μια νύχτα παρέα με μια αγέλη λύκων και επιτέλους θα ζήσει τη δική της μοναδική περιπέτεια. Θα είναι όμως όπως την ονειρεύτηκε; Τι εκπλήξεις θα κρύβει;

Η Rebecca Van Slyke μας χαρίζει μια υπέροχη ιστορία. Αγάπησα τη Λάνα Λιν από την αρχή. Αυτή η δίψα της για να ζήσει κάτι καινούριο, να γευτεί μια νέα περιπέτεια, να μη συμβιβαστεί με όλα αυτά τα «πρέπει» που υποτίθεται είναι στη φύση της, με γοήτευσαν. Γιατί όλοι, ανεξαιρέτως, έχουν δικαίωμα στα όνειρα και να τα ζήσουν στο έπακρον, πάντα, όμως, με σύνεση και προσοχή, χωρίς να θέσουν τον εαυτό τους ή κάποιον άλλον σε κίνδυνο.

«Το αρνάκι που ήθελε να γίνει λύκος» είναι ένα βιβλίο γεμάτο θάρρος και για όσους έχουν ακόρεστη λαχτάρα για συναρπαστικές περιπέτειες. Μέσα από λιτή αφήγηση και αστείρευτο, έξυπνο χιούμορ — μέχρι και black — η συγγραφέας κερδίζει το παιδί-αναγνώστη. Δεν μπορούμε να παραλείψουμε την εξαιρετική εικονογράφηση της Anca Sandu. Με το ίδιο ύφος και διάθεση έντυσε κατάλληλα την ιστορία χαρίζοντάς μας ένα απολαυστικό ταξίδι ανάγνωσης.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.