Στις 7 κορυφές (Χ. Φλαμπούρη & Μ. Ρουσάκη – Κ. Φεντέλε)

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ!

 

Στις 7 κορυφές

Συγγραφέας: Χριστίνα Φλαμπούρη &Μαρία Ρουσάκη

Εκδόσεις: Πατάκης, Μάρτιος 2021

Ηλικία: Από 5 ετών

 

Είχα διαβάσει για τη Χριστίνα Φλαμπούρη μήνες πριν βγει το βιβλίο. Την είχα θαυμάσει για το θάρρος, την υπομονή και επιμονή της μέχρι να κατακτήσει το όνειρό της. Όταν έμαθα για το βιβλίο αυτό, λίγο πριν την έκδοσή του, ανυπομονούσα να το πάρω στα χέρια μου.

Η Χριστίνα Φλαμπούρη, η πρώτη Ελληνίδα που ανέβηκε το Έβερεστ και η πρώτη, έως σήμερα, που ολοκλήρωσε το «7 summit Project», μοιράστηκε την εμπειρία ζωής της με την αγαπημένη συγγραφέα Μαρία Ρουσάκη και μαζί δημιούργησαν μια όμορφη αλληγορική ιστορία για παιδιά.

Η μικρή Χριστίνα φοβάται τα ύψη αλλά την ίδια στιγμή επιθυμεί και ονειρεύεται να φτάσει ψηλά στα σύννεφα. Μετά από παρότρυνση του ξάδελφού της, η ηρωίδα το παίρνει απόφαση. Θα κυνηγήσει το όνειρό της. Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα συναντήσει, που δεν είναι και λίγα, δεν θα επιτρέψει σε τίποτα, μα τίποτα να τη σταματήσει. Σε κάθε μία κορυφή που θα κατακτήσει θα αρπάξει και από ένα κομμάτι ουρανό. Και σε κάθε κομμάτι θα χαρίσει κι από ένα όνομα ανάλογα με την εμπειρία της. Έτσι, στο τέλος της έβδομης κορυφής θα έχει μαζέψει την «ελπίδα», το «μαζί», τη «φροντίδα», την «αποδοχή», την «αφοσίωση», το «θάρρος», και την «υπομονή». Θα έχει μαζέψει τόσο «ουρανό» από ουσιαστικά εφόδια, που θα τη συντροφεύουν για μια ζωή.

Το βιβλίο «Στις 7 κορυφές» θα γεμίσει τον κάθε ηλικίας αναγνώστη με υπερηφάνεια, με ελπίδα και δύναμη. Τη δύναμη που χρειάζεται κάποιος για να ξεπεράσει τους φόβους του και να προχωρήσει μπροστά με το κεφάλι ψηλά χωρίς αυταπάτες. Γιατί δυσκολίες θα υπάρξουν, όπως και εμπόδια. Μα γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχουν, για να τα ξεπερνάμε και να κατακτάμε τα όνειρά μας.

Και όλα αυτά τα όμορφα που θα διαβάσει ο μικρός μας αναγνώστης τα έχει φιλοτεχνήσει με το κατάλληλο ύφος και μεράκι η εικονογράφος Κιάρα Φεντέλε.

Οι 7 κορυφές:

Ελμπρούς-Ρωσία, Κιλιμάντζαρο-Τανζανία, Ντενάλι-Αλάσκα, Πυραμίδα Κάρστενς-Παπούα, Ακονκάγουα-Αργεντινή, Έβερεστ-Νεπάλ και Βίνσεν- Ανταρκτική.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.