Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Στάση Δημοτικό! (Φτάνουν οι αδερφοί Χουντ)

Φτάνουν οι αδερφοί Χουντ

Συγγραφέας: Γκουίντο Σγκάρντολι

Μετάφραση: Δήμητρα Δότση

Εικονογράφηση: Μαργκερίτα Τραβάλια

Εκδόσεις: Μεταίχμιο 2019

Ηλικία: Από 9 ετών

 

Αυτοτελείς ιστορίες με ιστορικό φόντο που είναι γραμμένες από τους πιο διάσημους συγγραφείς της Ιταλίας είναι κάποια από τα κύρια χαρακτηριστικά της επιτυχημένης σειράς «Κουρσάροι της περιπέτειας» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Όσοι αναγνώστες αγαπούν τα ταξίδια και την περιπέτεια, θα τη λατρέψουν. Θα ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο ανακαλύπτοντας άγνωστους προορισμούς, ιστορικά γεγονότα και προσωπικότητες.

Βρισκόμαστε στην Αμερική του 1863, στο Μιζούρι συγκεκριμένα, στην καρδιά του εμφυλίου. Νότος εναντίον του Βορρά, Αμερικανοί εναντίον Αμερικανών. Δύο αδέρφια, ο Φρανκ και ο Τζέσε, μαζί με την παρέα τους αποφασίζουν να δώσουν ένα γερό μάθημα στον υπολοχαγό ΜακΚένζι και τους άντρες του. Καιρό τώρα, αυτός ο σατανικός υπολοχαγός των Βορείων εκμεταλλεύεται και ταλαιπωρεί με τον χειρότερο τρόπο τους κατοίκους του Μιζούρι. Οι γιάνκηδες ξεψαχνίζουν όλη την περιοχή αρπάζοντας τα ζώα και τα υπάρχοντα των Νοτίων με την πρόφαση πως ψάχνουν για προδότες ανάμεσά τους. Κάποια στιγμή, όμως, ο κόμπος φτάνει στο χτένι και η παρέα των νεαρών παιδιών αποφασίζει να λάβουν δράση. Καταστρώνουν ένα επικίνδυνο σχέδιο βάζοντας κυριολεκτικά τη ζωή τους σε κίνδυνο. Άραγε θα τα καταφέρουν…;

Μια πραγματικά συναρπαστική ιστορία που θα διαβάσει ο κάθε ηλικίας αναγνώστης απνευστί μέχρι και την τελευταία σελίδα. Μεστός λόγος συνάμα λιτός παρασέρνοντας τον αναγνώστη σε μια άλλη εποχή. Ωστόσο, αν και η ιστορία διαδραματίζεται σχεδόν πριν από 200 χρόνια, θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Ρατσισμός μεταξύ φυλών και χρωμάτων, ανισότητες, εκμετάλλευση και αδικία είναι κάποιες από τις δυσάρεστες καταστάσεις που βιώνουμε ακόμα και σήμερα.

Το βιβλίο «Φτάνουν οι αδερφοί Χουντ», στην εξαιρετική μετάφραση της Δήμητρας Δότση, το συνιστώ ανεπιφύλακτα, τόσο για την καλαίσθητη έκδοση του, όσο για την θεματολογία του. Είναι ένα βιβλίο, μια σειρά που θα κερδίσει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.