Ο Μαγικός κόσμος του παιδικού βιβλίου: Στάση Δημοτικό! (Μια υπόθεση για τον Ντετεκτιβ Κλουζ / Ύποπτο γάλα στο σούπερ μάρκετ)

Μια υπόθεση για τον Ντετεκτιβ Κλουζ

Ύποπτο γάλα στο σούπερ μάρκετ

Βασισμένο στην πρωτότυπη ιστορία του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ

Κέιμενο: Γίργκεν Μπανσέρους

Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου

Εικονογράφηση: Ραλφ Μπούτσκοφ

Εκδόσεις: Μεταίχμιο, 2019

Ηλικία: Από 8 ετών

 

Η αγαπημένη όλων σειρά του Γιργκέν Μπανσέρους «Μια υπόθεση για τον Ντετέκτιβ Κλουζ» μας φέρνει μια ακόμη περιπέτεια γεμάτη μυστήριο. Όπως όλα τα βιβλία της σειράς, έτσι και αυτό θα κερδίσει τον κάθε ηλικίας αναγνώστη. Εύκολα μπορώ να καταλάβω γιατί η συγκεκριμένη σειρά έχει αποκτήσει διεθνές κοινό. Ο συγγραφέας έχει πιάσει τον παλμό των νέων και τον έχει ενσωματώσει στη σειρά με επιτυχία. Κάθε βιβλίο της σειράς έχει να μας προσφέρει μία ακόμα απολαυστική περιπέτεια.

Στο συγκεκριμένο, η πλοκή είναι συναρπαστική. Ο συγγραφέας αποτυπώνει το μυστήριο με απίστευτη ζωντάνια και ευστοχία. Η ιστορία ξετυλίγεται με γρήγορο ρυθμό, εναλλαγές στα σκηνικά, με χιούμορ, εντάσεις και σασπένς, κρατώντας το ενδιαφέρον και την αγωνία του μικρού μας αναγνώστη μέχρι το τέλος.

Ο ντετέκτιβ Κλουζ καλείται για ακόμα μια φορά να λύσει ένα μυστήριο. Μόνο που αυτή τη φορά το μυστήριο βρίσκεται στο ψυγείο του, συγκεκριμένα στο αγαπημένο του μπουκάλι γάλα. Αυτό το υγρό που υπάρχει μέσα σίγουρα δεν είναι το αγαπημένο γάλα που συνηθίζει να πίνει ο Κλουζ καθημερινά. Έχει μια γεύση από μάνγκο και καραμέλα. Δεν το λες, βέβαια, και αηδία αλλά σίγουρα δεν είναι το καθημερινό δυναμωτικό του ρόφημα.

Και όπως όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά, ο Κλουζ δεν αφήνει καμία υπόθεση άλυτη. Έτσι, ξεκινάει η εξερεύνηση με αφετηρία το σουπερμάρκετ όπου προμηθεύεται το γάλα. Ανακρίνοντας και παρακολουθώντας τον προϊστάμενο του καταστήματος, ο Κλουζ διακρίνει ασάφειες και μια νευρικότητα. Έτσι, το κουβάρι του μυστηρίου αρχίζει να ξετυλίγεται.

Η σειρά «Μια υπόθεση για τον Ντετέκτιβ Κλουζ», που μετρά πάνω από 30 τίτλους στη χώρα μας, χαρίζει απλόχερα σε όλους τους μικρούς αναγνώστες αμέτρητες στιγμές γέλιου, μυστηρίου και πολλές εκπλήξεις.

   

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.