Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Στάση Δημοτικό! (Μια πινελιά μυστήριο)

 

Μια πινελιά μυστήριο

Συγγραφέας: Μαρία Νομικού

Εικόνες: Ράνια Βαρβάκη

Εκδόσεις: Μεταίχμιο, 2018

Ηλικία: Από 9 ετών

Η Αριάδνη αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της στην Αθήνα και να χαιρετήσει τους φίλους της, τα γαλλικά και τη μεγάλη της αγάπη, τα μαθήματα ζωγραφικής, όταν η γονείς της κληρονόμησαν το σπίτι του προπάππου της, του καπετάν Δημήτρη, σε ένα κυκλαδίτικο νησί. Έτσι εκεί που όλα στη ζωή της είχαν μπει σε μια σειρά, έπρεπε να τα αφήσει όλα πίσω της και να κάνει μία νέα αρχή. Και αυτή η νέα αρχή δεν της καθόταν καθόλου καλά. Το μόνο θετικό ήταν πως οι γονείς της θα μετέτρεπαν το πατάρι του σπιτιού σε ατελιέ. Έτσι η Αριάδνη θα μπορούσε να ασχοληθεί με τη μεγάλη της αγάπη, τη ζωγραφική.

Χάρη σε αυτή την αγάπη, το κορίτσι θα ανακαλύψει στοιχεία ανάμεσα στα πράγματα του προπάππου της τα οποία θα σταθούν αφορμή για περιπέτειες, ταξίδια, μυστικά και πίνακες ζωγραφικής από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο της τέχνης. Και όλα αυτά θα τα ανακαλύψει παρέα με παλιούς και νέους φίλους.

Η Μαρία Νομικού με αυτό της το βιβλίο θα σας ταξιδέψει στον χώρο της τέχνης, σε έναν τόπο γεμάτο χρώματα και μαγικές εικόνες. Είναι ένα βιβλίο που μας δείχνει ότι ακόμα και αν τα πάνω έρθουν κάτω και η ζωή μας αλλάξει 180 μοίρες, ένα πράγμα πάντα θα μένει σταθερό: η μεγάλη μας αγάπη, το πάθος μας. Θα είναι εκεί πάντα να μας συντροφεύει.

Η συγγραφέας με δεξιοτεχνία και λέξεις γεμάτες εικόνες παρασύρει τον κάθε ηλικίας αναγνώστη σε αυτό το μαγικό ταξίδι. Αναφορές και πληροφορίες – τόσες όσες χρειάζονται – υπάρχουν για να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον ως την τελευταία σελίδα. Διάσημοι πίνακες και ζωγράφοι, τάσεις εποχής και η ζωή του μοναδικού Πολ Γκογκέν μπορούν να αποτελέσουν σταθμό, μια αρχή για περαιτέρω έρευνα στο μαγικό κόσμο της ζωγραφικής.

Μαυρόασπρα σκίτσα και ένα υπέροχο εξώφυλλο γεμάτο χρώμα φιλοτέχνησε η εικονογράφος Ράνια Βαρβάκη.

Τέλος, θα ήθελα να κλείσω με ένα από τα αποφθέγματα το Πολ Γκογκέν που ανέφερε και η συγγραφέας στο βιβλίο:

“Η ζωή είναι κιόλας ένα κλάσμα δευτερολέπτου. Ελάχιστος χρόνος για να εκπληρώσουμε τις επιθυμίες μας, τα όνειρά μας, το πάθος μας.”

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.