Μια ξεχωριστή Κυριακή (Έφη Λαδά)

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Στάση Δημοτικό!

 

Μια ξεχωριστή Κυριακή

Κείμενο & Εικόνες: Έφη Λαδά

Εκδόσεις: Διόπτρα, 2021

Ηλικία: Από 5 ετών

 

Η Σοφία είχε σχέδια για αυτή την Κυριακή. Θα έπαιζε στη γειτονιά με τον Ορφέα, την Πόπη και τον Ηλία. Το είχαν κανονίσει. Μόνο που ο καιρός είχε άλλα σχέδια. Το πρωί έπεσαν οι πρώτες σταγόνες και πολύ σύντομα ξεκίνησε δυνατή βροχή. Έτσι, η Σοφία έπρεπε να ακυρώσει το παιχνίδι και κατσουφιασμένη έμεινε να κοιτάζει τη βροχή από το παράθυρο. Μέχρι που πήρε τηλέφωνο η θεία Κοραλία και τους κάλεσε στο σπίτι. Τότε ήταν που απογοητεύτηκε εντελώς το κορίτσι. Από τη μία έχασε την συντροφιά των φίλων της και από την άλλη θα περνούσε την Κυριακή με την θεία της.

Έτσι, με το ταψί του φαγητού στα χέρια και τη βροχή να πέφτει καταρρακτωδώς, έφτασαν οικογενειακώς στη θεία Κοραλία. Με το που άνοιξε την πόρτα ένα ζεστό χαμόγελο και μια αγκαλιά όλο αγάπη τους υποδέχτηκε. Και η συνέχεια της Κυριακάτικης επίσκεψής τους δεν ήταν καθόλου αυτό που είχε φανταστεί η Σοφία. Αντιθέτως, ήταν από εκείνες της βόλτες που σε γεμίζουν εικόνες και αγάπη.

Η Έφη Λαδά μας χαρίζει μια ιστορία αγάπης. Μια όμορφη ιστορία για τα συναισθήματα που αγκαλιάζουν σώμα και ψυχή μαζί. Για τις στιγμές που μας δίνουν την ώθηση που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε. Και πολλές φορές αυτή η δύναμη και η χαρά έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις, έτσι απροσδόκητα.

Γιατί η αγάπη και η χαρά που προσφέρουμε στους άλλους, επιστρέφει σε εμάς και την εισπράττουμε στο πολλαπλάσιο. Έτσι και εδώ, η ηρωίδα μας, αφού προσέφερε αγάπη και χαρά, γέμισε στη συνέχεια και η ίδια με τα ίδια συναισθήματα.

Η εικονογράφηση της συγγραφέως - εικονογράφου αγκαλιάζει το κείμενο και το πάει ένα βήμα πιο πέρα. Όπως, άλλωστε, μας έχει συνηθίσει η Έφη Λαδά, έτσι και εδώ, η γλυκιά όλο εκφραστικότητα εικονογράφηση ντύνει την ιστορία δίνοντάς της μια νότα φρεσκάδας και τρυφερότητας.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.