Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Τομ Σόγερ ή το μεγαλύτερο παιδικό δωμάτιο του κόσμου)

Τομ Σόγερ

ή το μεγαλύτερο παιδικό δωμάτιο του κόσμου

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εικονογράφος: Ίρις Σαμαρτζή

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Ο Τομ Σόγερ είναι ένα ατίθασο και ζωηρό αγόρι, από αυτά τα αγόρια που δεν μπορούν να χωρέσουν τις σκανταλιές και τα καμώματά τους σε ένα απλό παιδικό δωμάτιο. Αγόρια σαν τον Τομ Σόγερ χρειάζονται οπωσδήποτε να έχουν το μεγαλύτερο παιδικό δωμάτιο του κόσμου έτσι ώστε να βρουν χώρο να ξεδιπλωθούν οι θαυμαστές τους περιπέτειες.

Στην πόλη όμως αυτή που ζει, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Μισισιπή, τα σπίτια είναι μικρά μικρά κι ακόμα πιο μικρά είναι τα παιδικά δωμάτια. Έτσι ο Τομ Σόγερ ανοίγει την εξώπορτα του σπιτιού του, τα δάχτυλά του κολλάνε ακόμα από τη γλύκα της αγαπημένης του μαρμελάδας, ρίχνει μια ματιά τριγύρω του, βλέπει τους λόφους, το ποτάμι, τις σπηλιές, τα δρομάκια και τις πλατείες και μεμιάς βρίσκεται στο πιο υπέροχο παιδικό δωμάτιο!

Όλοι του οι φίλοι τον περιμένουν εκεί για ατελείωτα παιχνίδια, το κορίτσι που κάνει την καρδιά του να χτυπά πιο δυνατά, ο κολλητός του φίλος και πολλές πολλές ακόμα περιπέτειες που υπόσχονται διασκέδαση μα κρύβουν και κινδύνους. Τίποτα όμως δεν τρομάζει τον Τομ Σόγερ όταν αυτός παίζει με τους φίλους του στο παιδικό του δωμάτιο!

Μια υπέροχη διασκευή του κλασικού αριστουργήματος του Μαρκ Τουέιν! Με το έξυπνο και γεμάτο χιούμορ κείμενο και τη μοναδική του εικονογράφηση το βιβλίο αυτό είναι ιδανικό για μικρούς αναγνώστες που θέλουν να έρθουν σε επαφή με μεγάλα και διαχρονικά αναγνώσματα και για μεγάλους αναγνώστες που θέλουν να έρθουν σε επαφή με το παιδί που ήταν όταν τα πρωτοδιάβασαν! Ο Τομ Σόγερ θυμίζει σε όλους μας τη σημασία της ξεγνοιασιάς που συνοδεύει την παιδική ηλικία μα και τη σημασία της αγνής και δίκαιης καρδιάς που πρέπει να μας συνοδεύει σε όλη μας τη ζωή. Η φιλία, η ειλικρίνεια, το θάρρος και η αλληλεγγύη είναι αξίες διαχρονικές που το βιβλίο αυτό μεταφέρει από το χτες στο σήμερα με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Οι ήρωες ζωντανεύουν, σε κάθε σελίδα τοπία του αμερικανικού Νότου ξεπηδούν και ο συναρπαστικός κόσμος του Τομ Σόγερ ζωντανεύει!

Καλή ανάγνωση!

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.