Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Ποδόσφαιρο/ 40 Θρυλικοί Παίκτες)

Ποδόσφαιρο

40 Θρυλικοί Παίκτες

Συγγραφέας: Ζαν- Μισέλ Μπιγιού

Εικονογράφος: Αλμαστί

Εκδόσεις: Μίνωας

Ας υποθέσουμε πως μπορούμε να φτιάξουμε την καλύτερη ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ποιους παίκτες θα επιλέγαμε να την αποτελούν; Ίσως θα έπρεπε πρώτα να φτιάξουμε μια λίστα με τους 40 μεγαλύτερους παίκτες. Όμως με ποια κριτήρια θα τους επιλέγαμε; Θα μπορούσαμε να τους ξεχωρίσουμε ατομικά ή ως παίκτες που έχουν διακριθεί με την ομάδα τους. Θα μπορούσαμε να τους επιλέξουμε με βάση τα σκορ που έχουν πετύχει ή τα γκολ που έχουν αποφύγει. Σίγουρα σε αυτή την ομαδά θα ήταν παίκτες μύθοι του ποδοσφαίρου, όπως ο βασιλιάς Πελέ ή ο Ζινεντίν Ζιντάν αλλά και σημερινοί αστέρες, όπως ο Λιονέλ Μέσι κι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και σπουδαίες γυναίκες παίκτριες που άφησαν το στίγμα τους στο ποδόσφαιρο αν και η αναγνώρισή τους είναι πολύ πρόσφατη.

Τι θα λέγατε τώρα αν σας έλεγα πως αυτή η λίστα με τους καλύτερους 40 παίκτες υπάρχει και μάλιστα όχι μόνο με τα ονόματα των παικτών αλλά εμπλουτισμένη με τα πορτρέτα τους και τις βασικότερες και σημαντικότερες πληροφορίες για τους ίδιους και την καριέρα τους;

Ένα βιβλίο για όλους όσους έχουν πάθος με το ποδόσφαιρό και τον αθλητισμό. Σε αυτό το βιβλίο μπορεί κανείς να ανακαλύψει αλλά και να μάθει καλύτερα τους κορυφαίους παίκτες ποδοσφαίρου όλων των εποχών! Τα πορτρέτα τους συλλέγουν τις πιο απίθανες πληροφορίες και τις πιο εντυπωσιακές στιγμές στις καριέρες τους όπως το πενταπλό σκοράρισμα του Ρονάλντο, το αριστερό πόδι του Μέσι και τον νεαρότερο πίκτη που πέτυχε γκολ σε παγκόσμιο κύπελλο. Επίσης στις τελευταίες σελίδες μπορεί κανείς να απολαύσει το λεπτομερές χρονολόγιο του ποδοσφαίρου με τα πιο σημαντικά γεγονότα όπως την ίδρυση της πρώτης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, πότε καθιερώθηκε το πέναλτι και που και πότε έλαβε χώρα το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Αναμφισβήτητα αυτό είναι ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη κανενός ποδοσφαιρόφιλου είτε είναι 8 ή 99 ετών!

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.