Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μια ιστορία θα σας πω… (Οι καλοί και οι κακοί ιππότες)

 

Μία ιστορία θα σας πω…

Οι καλοί και οι κακοί ιππότες

 

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εικονογράφος: Ίρις Σαμαρτζή

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Χρονολογία έκδοσης: 2012

Ηλικιακή ομάδα: προσχολική ηλικία

 

 

Τα κάστρα των καλών και των κακών ιπποτών είναι κοντά. Έτσι, οι κακοί ιππότες βρίσκουν την ευκαιρία να πιάσουν κουβέντα στους καλούς και να τους προετοιμάσουν για την επίθεση που θέλουν να κάνουν. Φέρνουν πανύψηλες σκάλες, πολιορκητικά, τόξα, σφεντόνες, καταπέλτες και εκτοξευτήρες και ό,τι άλλο χρειάζεται για να πολεμήσουν και τους απειλούν! Προσπαθούν να τους τρομάξουν, να τους τρομοκρατήσουν! Αλλά τα αποτελέσματα είναι άλλα… Οι καλοί πειρατές δεν βλέπουν απειλή. Αντιθέτως είναι χαλαροί και καλοδέχονται τους κακούς ιππότες θεωρώντας ότι οι προθέσεις τους είναι καλές. Δεν βρίσκουν κανένα λόγο για να φοβηθούν ή θα θεωρήσουν ότι κινδυνεύουν. Και αυτό φέρνει αποτελέσματα που οι κακοί ιππότες δεν μπορούν να φανταστούν….

 

Οι ιππότες είναι η δεύτερη χαρούμενη και ευρηματική ιστορία του Αντώνη Παπαθεοδούλου που διαπραγματεύεται το καλό και το κακό. Ένα καλό και ένα κακό που δίνει βάση κυρίως στις προθέσεις και το πόσο μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα από τη θετική στάση ζωής. Την θετική αυτή διάθεση συμπληρώνει και η εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή που με χιουμοριστικό τρόπο και έντονα και χαρούμενα χρώματα αναδεικνύει την ιστορία αλλά και τα συναισθήματα των ιπποτών κάθε φορά. Οι κακοί ιππότες έχουν στόχο να προκαλέσουν φόβο. Θέλουν συνέχεια να κυριεύουν τους άλλους – να παίζουν πόλεμο. Αντίθετα, οι καλοί ιππότες φέρνουν την αλλαγή ανατρέποντας κάθε προσπάθεια επίθεσης των κακών ιπποτών. Η ζωή τους είναι γεμάτη χαρά και θετική διάθεση. Η πίστη που έχουν ότι όλα μπορούν να είναι όμορφα κάνει ακόμα και τους «κακούς» ιππότες να σαστίσουν. Βλέπουν ότι οι απειλές και οι κακοί τρόποι δεν έχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν. Οι καλοί ιππότες αντιμετωπίζουν το καθετί με μια εξωστρέφεια και μια αισιοδοξία που τελικά δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν και που μας “διδάσκει” ότι αν θέλουμε η ζωή είναι ένα όμορφο παιχνίδι.  

    

 

 

Αντώνη Παπαθεοδούλου

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου σπούδασε 3DAnimation στην Αθήνα, κινούμενο σχέδιο με τη χρήση της πλαστελίνης στη Βαρκελώνη και Ισπανική Φιλολογία στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Είναι μέλος του Κύκλου του Παιδικού Βιβλίου. Μαζί με την εικονογράφο Μυρτώ Δεληβοριά και τη συγγραφέα Ελένη Κατσαμά διευθύνει και εκδίδει το περιοδικό για την παιδική λογοτεχνία «Παπάκι στην μπανιέρα». Παράλληλα συμμετέχει σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες για τη φιλαναγνωσία. Πολλά βιβλία του έχουν τιμηθεί και έχουν βραβευθεί ή ήταν στη βραχεία λίστα αντίστοιχων διαγωνισμών (για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.papatheodoulou.gr/)

 

 

Ίρις Σαμαρτζή

Η Ίρις Σαμαρτζή γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε στη σχολή Βακαλό Graphicdesignκαι Interiordesign απ’ όπου αποφοίτησε με υποτροφία. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για την παιδική ζωγραφιά και τη δραματική τέχνη στην εκπαίδευση και τη θεατρική αγωγή. Έχει συμμετάσχει με έργα της σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα. Από το 2004 εργάζεται και ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Το 2006, 2008 και 2011 τιμήθηκε με βραβεία και επαίνους από το Κύκλο του Ελληνικού παιδικού Βιβλίου (Ibby) και τα ΕΒΓΕ.

 

 

Την εικονογράφηση της στήλης έχει επιμεληθεί η Πωλίνα Παπανικολάου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:

www.polinapapanikolaou.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.