Το μεγάλο βιβλίο των θηρίων (ΥUVAL ZOMMER)

 

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ζήτω η περιέργεια!

 

Τίτλος: «Το μεγάλο βιβλίο των θηρίων»

Συγγραφέας και εικονογράφος: ΥUVAL ZOMMER

Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

«Το μεγάλο βιβλίο των θηρίων» των εκδόσεων Κλειδάριθμος, αποτελεί ένα θησαυρό γνώσεων που λύνει κάθε παιδική απορία για τα θαυμαστά, άγρια θηρία.

Σε μια υψηλής αισθητικής έκδοση, οι μικροί αναγνώστες θα συναντήσουν νυχτερίδες, βραχύποδες, αρμαντίλο, τρωκτικά, μαρσιποφόρα, πρωτεύοντα, αρτιοδάκτυλα και σαρκοφάγα ζώα. Καινούριες λέξεις και συναρπαστικές πληροφορίες κεντρίζουν το ενδιαφέρον των παιδιών γεμίζοντας τη φαρέτρα τους με ποικίλες γνώσεις για το θαυμαστό κόσμο των ζώων.

Βρωμεροί ασβοί, ταχύτατα αιλουροειδή, πονηρές αλεπούδες και πανούργες νυφίτσες, στριμμένοι μπαμπουϊνοι, τεμπέληδες βραδύποδες, άπιαστοι γατόπαρδοι ξεπροβάλλουν από τις σελίδες του. Εμφανίζονται, όμως, και θηρία που έχουν πλέον εξαφανιστεί όπως ο ανταρόλυκος και η κοντοπρόσωπη αρκούδα, καθώς και άγρια ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση: ο ουρακοτάγκος, ο ασιατικός ελέφαντας, η τίγρη, το πάντα, ο ρινόκερος της Σουμάτρας και ο ιβηρικός λύγκας.

Αν θέλετε να μάθετε πως προστατεύει τον εαυτό του ένα θηρίο, γιατί τα αρμαντίλο έχουν κολλώδη γλώσσα, πως κάνουν φίλους οι μπαμπουίνοι, πως ξεχωρίζουν οι νυχτερίδες τα μωρά τους, γιατί πρασινίζουν οι βραδύποδες, πόσο ζυγίζει μία τίγρη, γιατί ουρλιάζουν οι λύκοι στο φεγγάρι, σε τι διαφέρει η ερμίνα από τη νυφίτσα, δεν έχετε παρά να χαθείτε στις σελίδες του.

Εκεί θα εμφανιστούν και παράξενα ζώα όπως το μπιντουρόνγκ που μοιάζει με γάτα μα και με αρκουδάκι, ή ο φακόχοιρος που δεν είναι κοινό αγριογούρουνο , αλλά ούτε και ακανθόχοιρος.

Μερικά από τα άγρια ζώα δίνουν σπουδαία μαθήματα επιβίωσης, αλλά και αλληλεγγύης στα παιδιά όπως τα χοιρίδια που ακολουθούν το ένα την ουρά του άλλου για να μη χαθούν, τα πουλιά που σκαρφαλώνουν στην πλάτη των φακόχοιρων για να φάνε τα έντομα που τους ενοχλούν, ή οι μπαμπουίνοι που ξεψειρίζουν ο ένας τον άλλον.

Το κείμενο διανθίζεται με διασκεδαστικές λεπτομέρειες, όπως ο πολεμικός χορός της νυφίτσας που υπνωτίζει τα θύματά της, το ανάποδο άραγμα των βραδύποδων ή το μαλακό μαξιλαράκι στον πισινό των μπαμπουίνων που τους επιτρέπει να κοιμούνται καθιστοί.

Το βιβλίο δίνει απαντήσεις σε ένα σωρό ερωτήματα, αποκαλύπτει μυστικά και εξοικειώνει τους μικρούς αναγνώστες με την παγκόσμια πανίδα, προκαλώντας τη συμπάθεια για πολλά άγρια ζώα που είναι τρομακτικά μέσα από μια ιδιαιτέρως ελκυστική εικονογράφηση.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.