Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ζήτω η περιέργεια! (Υπέροχες γυναίκες που έκαναν θαύματα)

Τίτλος : «Υπέροχες γυναίκες που έκαναν θαύματα»

Συγγραφέας: Κέιτ Πάνχερστ

Μετάφραση: Ειρήνη Παϊδούση

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Το βιβλίο «Υπέροχες γυναίκες που έκαναν θαύματα» προτρέπει τα παιδιά να μιμηθούν τις ηρωϊδες του στο κυνήγι των ονείρων τους.

Αναφέρεται σε γυναίκες που η ζωή τις έφερε αντιμέτωπες με προκλήσεις με μεγαλύτερη το ξεπέρασμα ης ιδέας ότι λόγω φύλου δεν ήταν ικανές να επιτύχουν στον επαγγελματικό στίβο.

Στις σελίδες του συναντάμε τη φυσιοδίφη Μαρία Μέριαν που η αγάπη της για την εντομολογία της πρόσφερε την εμπειρία εξωτικών ταξιδιών από τα οποία προέκυψε σημαντικό ερευνητικό έργο.

Πληροφορούμαστε για τη συμβολή της Ρόζαλιντ Φράνκλιν στην αποκωδικοποίηση του DNA και για τις έρευνές της γύρω από τους ιούς και για τη μαθηματικό, Κάθριν Τζόνσον που παλεύοντας τις διακρίσεις οφειλόμενες στο χρώμα και στο φύλο της κατόρθωσε να κάνει καριέρα στη ΝΑSA.

Εντυπωσιακή και η ιστορία της Κάτιας Κραφτ που η αγάπη της για τα ηφαίστεια και η έρευνά της σχετικά οδήγησαν στο θάνατό της κατά την έκρηξη στο όρος Ούνζεν της Ιαπωνίας το 1991.

Η αγάπη για την ιατρική οδήγησε την Ανν Μπάλκλει να σπουδάσει και να διαπρέψει στο επάγγελμα αυτό, μεταμφιεσμένη σε άντρα.

Μια πάθηση οδήγησε τη Σι Τζέι Γουόκερ, γεννημένη από σκλάβους γονείς, στον κόσμο των επιχειρήσεων κάνοντας την ίδια εκατομμυριούχο και εργοδότρια πολλών άλλων μαύρων γυναικών.

Η Γιούνκο Ταμπέι από την Ιαπωνία που λάτρευε την ορειβασία, ίδρυσε Λέσχη Ορειβατισσών, την πρώτη γυναικεία ομάδα που δοκίμασε να ανέβει στο Έβερεστ.

Η Ελίζαμπεθ Μάγκι δημιουργός επιτραπέζιων παιχνιδιών , διεκδίκησε το δίκιο της όταν μια εταιρεία παιχνιδιών προώθησε στην αγορά τη Μονόπολη, που όμως βασίστηκε σε ένα δικό της δημιούργημα, το Παιχνίδι του Νοικοκύρη.

Οι εργάτριες του εργοστασίου κατασκευής σπίρτων Μπράιαν και Μέι με επικεφαλής την υπέρμαχο των γυναικείων δικαιωμάτων ‘Ανι Μπέζαντ αποκάλυψαν τις κακές συνθήκες εργασίας που επικρατούσαν και δεν δίστασαν, οργανώνοντας το μεγαλύτερο σωματείο εργατριών, να ξεκινήσουν απεργία.

Η Ρόζα Μέι, ανάπηρη από πολυομελίτιδα, μαζί με τις άλλες σουφραζέτες έδωσε μάχες για την ψήφο των γυναικών, ενώ η Ανέτ Κέλερμαν εξελίχτηκε σε δεινή κολυμβήτρια, διάσημη μάλιστα για το νούμερό της μέσα σε νερό, αλλά και ως τολμηρή σχεδιάστρια μόδας.

Η Λότε Ράινιγκερ δημιουργός κινούμενων σχεδίων και η Σοφί Μπλανσάρ, η πρώτη γυναίκα αεροναύτης συγκαταλέγονται επίσης στις υπέροχες γυναίκες του ενδιαφέροντος αυτού βιβλίου γνώσεων με τη χαριτωμένη εικονογράφηση.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.