Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ζήτω η περιέργεια! (Προορισμός: διάστημα)

 

Τίτλος : «Προορισμός: διάστημα»

Συγγραφέας: Dr Christoph Englert, Tom Clohosy Cole

Εκδόσεις: Ίκαρος

Το βιβλίο «Προορισμός: διάστημα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος, όπως ίσως φανερώνει κι ο τίτλος του, αποτελεί ένα ενδιαφέρον ταξίδι στον κόσμο της γνώσης και απευθύνεται στους μικρούς αναγνώστες που είναι έτοιμοι για μια περιπετειώδη εξερεύνηση του σύμπαντος, για μια μακρινή αποστολή που τους παρέχει την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη μεγάλη έκρηξη, τη διαστολή του σύμπαντος, τη γέννηση ενός άστρου, να διαφύγουν από μια μαύρη τρύπα κ.ά., παρέα με πέντε ακόμα μικρούς αστροναύτες.

Η ανάγνωση του βιβλίου θαρρείς πως μοιάζει με την επιβίβαση σε ένα διαστημόπλοιο που κάθε του στάση αποκαλύπτει κι έναν εντυπωσιακό καινούριο κόσμο: άστρα, πλανήτες, μετεωρίτες, κομήτες, γαλαξίες μακρινούς κι απέραντους. Δίνει, επίσης, τη δυνατότητα στους επιβαίνοντες να δουν τον πλανήτη όπου ζουν έτσι όπως δεν τον έχουν δει ποτέ, να αποκτήσουν πολλές γνώσεις για την προέλευση και την ιστορία της γης, για την κίνηση, τα στρώματα της ατμόσφαιρας, τις εποχές, το μαγνητικό της πεδίο.

Μέσα από σύντομα κείμενα τα παιδιά μαθαίνουν για τη βαρύτητα και την έλλειψή της, τη σκοτεινή ύλη και ενέργεια, τις ηλιακές κηλίδες, την ηλικία του γαλαξία μας, τα πρώτα τηλεσκόπια, τη θεωρία του Αϊνστάιν, τη μη επανδρωμένη εξερεύνηση του διαστήματος, αλλά και για τον πρώτο κοσμοναύτη, για το δορυφόρο Σπούτνικ, για τον πρώτο άνθρωπο, μα και για το πρώτο ζώο στη Σελήνη.

Η εντυπωσιακή εικονογράφηση, η συνοπτική, αλλά καίρια, πληροφόρηση, καθώς και η μετάφραση του Ηλία Μαγκλίνη συντελούν στην ποιότητα του συγκεκριμένου βιβλίου γνώσεων που είναι πολύ ελκυστικό ανάγνωσμα για τα φιλοπερίεργα παιδιά, μα και χρήσιμο πληροφοριακό βοήθημα για κάθε σχολική ή παιδική βιβλιοθήκη.

Στο τέλος, μια ακόμη ευχάριστη έκπληξη περιμένει τα παιδιά, καθώς περιλαμβάνεται μια μεγάλη αφίσα διπλής, μάλιστα, όψης που μπορεί να χρησιμεύσει ως συμπληρωματικό εκπαιδευτικό υλικό ή και ως διακοσμητικό στοιχείο του δωματίου τους, αναμνηστικό της ξεχωριστής αναγνωστικής περιπέτειας που τους πρόσφερε το βιβλίο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.