Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ζήτω η περιέργεια! (Πλανητάριο)

Τίτλος: «Πλανητάριο»

Συγγραφέας: Raman Prinja

Εικονογράφος: Chris Romel

Μετάφραση: Βαγγέλης Πρατικάκης

 

Όπως εύστοχα σημειώνει στον πρόλογο του βιβλίου «Πλανητάριο» ο ακαδημαϊκός Σταμάτης Κριμιζής , « το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού και ιδιαίτερα της νέας γενιάς για οτιδήποτε υπάρχει σε ύψος άνω των 100 χιλιομέτρων είναι συνεχές και αδιάλειπτο».

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος, επίσης εύστοχα, επέλεξαν να ικανοποιήσουν το ενδιαφέρον των αναγνωστών με το αξιόλογο αυτό βιβλίο του Raman Prinja σε εικονογράφηση του Chris Romel.

Η εντυπωσιακή έκδοση φιλοξενεί ένα εύληπτο κείμενο αναφορικά με την αστρονομία και αστροφυσική κατάλληλο για μικρούς αναγνώστες.

Τα παιδιά ξεφυλλίζοντας το βιβλίο ετοιμάζονται για ένα μακρινό ταξίδι εξερεύνησης πέρα από τον πλανήτη μας, ενώ όσο προχωρούν στην ανάγνωση ,τόσο απολαμβάνουν αυτή τη φανταστική περιπέτεια .Τι πιο σαγηνευτικό από την αποκάλυψη των μυστηρίων του Σύμπαντος για τον παιδικό νου που διψάει για γνώση;

Ο συγγραφέας αντιλαμβάνεται αυτή την διαγαλαξιακή περιπέτεια σαν μια φανταστική περιπλάνηση σε μουσείο, σε ένα πλανητάριο όπου οι αίθουσές του φιλοξενούν εκθέματα τόσο μεγάλα που καμμιά μουσειακή αίθουσα δεν θα τα χωρούσε και τόσο μακρινά που πόδι ανθρώπινο δεν θα μπορούσε να τα πλησιάσει.

Μικροί αναγνώστες, έτοιμοι για ξενάγηση; Ανοίγουμε το βιβλίο και μπαίνουμε στο μουσείο.

Στην είσοδο στεκόμαστε και προσπαθούμε να προσδιορίσουμε τη θέση μας σε σχέση με το αχανές σύμπαν

Στην πρώτη αίθουσα θα μάθουμε πως μπορούμε να κοιτάξουμε στο διάστημα. Τηλεσκόπια, σύγχρονα παρατηρητήρια και διαστημικά τηλεσκόπια γίνονται οι πολύτιμοι αρωγοί μας .

Η δεύτερη αίθουσα φιλοξενεί το Ηλιακό Σύστημα με τον Ερμή, την Αφροδίτη, τη Γη, τη Σελήνη, τον Δία, τον Κρόνο, τον Ουρανό, τον Ποσειδώνα , αλλά και κομήτες, αστεροειδείς κι εξωπλανήτες.

Η τρίτη αίθουσα αφιερώνεται στον Ήλιο , ενώ η τέταρτη στον Ουρανό με τους αστερισμούς των δύο ημισφαιρίων.

Στην πέμπτη αίθουσα μας περιμένουν τα άστρα και οι μυστηριώδεις μαύρες τρύπες.

Στην έκτη αίθουσα έχουν σειρά οι Γαλαξίες και τέλος το Σύμπαν.

Πρόκειται για μια απολαυστική αναγνωστική περιπέτεια που την κάνει συναρπαστική η εντυπωσιακή εικονογράφηση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.