Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ζήτω η περιέργεια! (Πιράνχας στη στεριά)

Τίτλος : «Πιράνχας στη στεριά»

Σειρά: «Οι Πράκτορες του Πλανήτη»

Συγγραφέας: Ελένη Ανδρεάδη

Εικονογράφηση: Στέφανος Κολτσιδόπουλος

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Η γνωστή- από την ομώνυμη σειρά των εκδόσεων Μεταίχμιο- ομάδα πρακτόρων του πλανήτη αναλαμβάνει δράση και στο βιβλίο «Πιράνχας στη στεριά» της Ελένης Ανδρεάδη. Η ιδιοφυής Ανίτα από το Μπαγκλαντές, η Γαλλίδα Μαρί-Λουίζ, ο Μπεν από την Αμερική και ο Ιάσονας από την Ελλάδα εμπλέκουν τον ανύποπτο αναγνώστη του βιβλίου σε μια απίστευτη περιπέτεια με σκοπό να σώσουν τον κόσμο από τα μοχθηρά σχέδια του υπέρκακου Ιβάν Φον Βαμπάουερ.

Αυτή τη φορά η αποστολή των πρακτόρων της Περιβαλλοντοπόλ αφορά τη διάσωση ζώων που κινδυνεύουν και την προστασία της βιοποικιλότητας του πλανήτη. Ο δυτικοαφρικανικός μαύρος ρινόκερος, το δελφίνι του γλυκού νερού, Μπάιτζι, το πουλί ντόντο , 3 δηλαδή είδη ζώων υπό εξαφάνιση, έχουν απαχθεί από τον κακό βαρόνο και την κόρη του.

Στη φανταστική αυτή περιπέτεια η απαγωγή των ζώων θα έχει αίσιο τέλος χάρη στην επέμβαση των τολμηρών πρακτόρων. Τα υπό εξαφάνιση είδη, όμως, στην πραγματικότητα κινδυνεύουν όντως από «τα πιράνχας της στεριάς» των οποίων η ταυτότητα αποκαλύπτεται στο τέλος του βιβλίου .

Τα παιδιά που θα διαβάσουν το βιβλίο θα βιώσουν μια φανταστική περιπέτεια και παράλληλα θα μάθουν κι ένα σωρό σημαντικές πληροφορίες και θα λάβουν οδηγίες για έμπρακτο σεβασμό της χλωρίδας και της πανίδας του πλανήτη μας που δυστυχώς κινδυνεύει από τον ίδιο τον άνθρωπο.

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου υπάρχει ένας μυστικός φάκελος με πρακτορικά εργαλεία πολύτιμος για τα παιδιά που μέσα από αυτή την αναγνωστική περιπέτεια συμμετέχουν στην φανταστική αποστολή διάσωσης των ζώων.

Οι γνωστοί συντελεστές και από τα προηγούμενα βιβλία της σειράς, ο Στέφανος Κολτσιδόπουλος που εικονογραφεί το κείμενο και η Ουρανία Λυμπεροπούλου που επιμελείται γραφιστικά την έκδοση, συνδράμουν αποτελεσματικά τη συγγραφέα στο σκοπό της.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίων της σειράς ενισχύουν τη δράση της μη κερδοσκοπική εταιρείας «Οι πράκτορες του πλανήτη», με αντικείμενο τη βιωματική εκπαίδευση των παιδιών για την αειφόρο ανάπτυξη.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.