Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ζήτω η περιέργεια (Ο Άτλαντας της Σελήνης)

Τίτλος: Ο Άτλαντας της Σελήνης

Συγγραφέας:Πάβελ Γκαμπζντιλ

Εικονογράφηση: Τομάς Τούμα

Μετάφραση: Ελένη Δασκαλάκη

Βιβλία γνώσεων για τη Σελήνη κυκλοφορούν αρκετά. Ανάμεσά τους, ξεχωρίζει «Ο Άτλαντας της Σελήνης» των εκδόσεων Ψυχογιός, ένα ταξίδι ανακάλυψης ς για νεαρούς αστροναύτες, όπως ακριβώς μας πληροφορεί και ο υπότιτλός του.

Τα μυστικά της Σελήνης έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον επιστημόνων, ανθρώπων της περιπέτειας, αλλά και των απλών ανθρώπων που ονειροπολούν γοητευμένοι από τη λάμψη της. Θέμα ελκυστικό και για τους μικρούς αναγνώστες που αγαπούν τις περιπέτειες και ρουφάνε αχόρταγα τις καινούριες γνώσεις.

Μέσα από έξι μεγάλες αναδιπλούμενες σελίδες, τα παιδιά εκτοξεύονται σε ένα υπέροχο ταξίδι ανακάλυψης κατά το οποίο μαθαίνουν πολλές, ενδιαφέρουσες και όχι τετριμμένες πληροφορίες. Μαθαίνουν για τους πρώτους αστροναύτες, τους πρώτους ταξιδευτές της Σελήνης, τα πρώτα διαστημικά σκάφη, αλλά και τα σύγχρονα διαστημόπλοια. Περιφέρονται στα μήκη και τα πλάτη της γνωρίζοντας τους κρατήρες της, τα βουνά, τα ηφαίστεια και τη θάλασσά της. Πληροφορούνται για την ηλικία και το μέγεθός της, για τη λάμψη, τη θερμοκρασία της, για την απόστασή της από τη γη και φυσικά για τις φάσεις της, και γνωρίζουν μύθους σχετικά με αυτήν.

Ακόμα, αποκτούν γνώσεις για τις διαστημικές αποστολές και τα περίφημα οχήματα , όπως ο Απόλλων, ο πύραυλος Κρόνος 5 και το πρώτο ανθρώπινο πλήρωμα του Απόλλωνα 11 που προσεδαφίζεται τον Ιούλιο του 1969 με πλήθη κόσμου καθηλωμένα να παρακολουθούν τα πρώτα βήματα των αστροναυτών στο φεγγάρι. Από τις σελίδες του συναρπαστικού βιβλίου δεν λείπουν και οι δορυφόροι –εξερευνητές, τα σεληνιακά ρομπότ που εξερευνούν τη σελήνη εξασφαλίζοντάς μας διαρκώς νέες πληροφορίες και ανοίγοντας νέους ελπιδοφόρους ορίζοντες για το μέλλον στη σελήνη που αφορά την εξόρυξη πρώτων υλών, την παραγωγή οξυγόνου, την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας.

Το βιβλίο είναι πολύ ελκυστικό και πρωτότυπο χάρη στις αναδιπλούμενες σελίδες του, αλλά και στα τέσσερα ένθετα βιβλιαράκια τα οποία κρύβουν επιπρόσθετα πληροφοριακά στοιχεία που προκαλούν τα παιδιά να τα ανακαλύψουν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.