Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ζήτω η περιέργεια! (Οι γενναίοι του Μαραθώνα)

Τίτλος : « Οι γενναίοι του Μαραθώνα»

Συγγραφέας : Θάνος Κονδύλης

Εικονογράφος : Θάνος Τσίλης

Εκδόσεις: Μίνωας

 

Το βιβλίο «Οι Γενναίοι του Μαραθώνα» προσφέρει στους μικρούς αναγνώστες τη δυνατότητα να αποδράσουν από την καθημερινότητα και να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στο χρόνο, πίσω ως το 490 π.Χ, και την ευκαιρία να γνωρίσουν τα παρασκήνια μιας από τις σημαντικότερες νικηφόρες μάχες κατά των Περσών, της μάχης του Μαραθώνα.

Στην ιστορία πρωταγωνιστούν σπουδαία ιστορικά πρόσωπα, όπως ο στρατηγός Μιλτιάδης κι ο Θεμιστοκλής, αρχηγός της δημοκρατικής παράταξης, αλλά και ο γιος του στρατηγού, ο δεκαπεντάχρονος ακόμα Κίμωνας. Το αγόρι, συντροφιά με άλλους δυο εφήβους, το δούλο Χαρίλαο και την κόρη ενός εμπόρου, την Πανδώρα, εμπλέκονται στα σχέδια μιας ομάδας συνωμοτών που έχουν σκοπό να καταλύσουν τη δημοκρατία και να επαναφέρουν τον τύραννο Ιππία, ο οποίος εντωμεταξύ έχει μηδίσει, στην εξουσία.

Η ιστορία εκτυλίσσεται με γοργό ρυθμό και ρέουσα αφήγηση και ο πολυγραφότατος συγγραφέας ποικιλότροπα καταφέρνει να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον του αναγνώστη με μικρές ανατροπές κι αποκαλύψεις, αλλά και με τους ζωηρούς διαλόγους του κειμένου.

Είναι βέβαιο πως τα παιδιά θα απολαύσουν μια ενδιαφέρουσα περιπέτεια εμπλουτίζοντας ταυτόχρονα τις ιστορικές τους γνώσεις. Η επίθεση του Αρμόδιου και του Αριστογείτονα κατά των τυράννων Ιππία και Ίππαρχου με αποτέλεσμα τη δολοφονία του ενός εκ των δύο, η καταστολή της επανάστασης των Ιώνων, οι επιθέσεις των Περσών, η τεράστια ήττα τους στον Μαραθώνα είναι μερικά από τα ιστορικά γεγονότα στα οποία γίνεται αναφορά.

Το κείμενο συνοδεύεται από σχόλια που διευκολύνουν τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα την ιστορία. Τους δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσουν μια σαφή αντίληψη της εποχής, καθώς παρουσιάζεται γλαφυρά όχι μόνο η πολιτική κατάσταση και τα στρατιωτικά κατορθώματα, αλλά και η καθημερινή ζωή.

Η ασπρόμαυρη εικονογράφηση του Θάνου Τσίλη δένει αρμονικά με το κείμενο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.