Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ζήτω η περιέργεια! (Η Φιλοσοφία σε κόμικς)

Τίτλος : «Η Φιλοσοφία σε κόμικς»

Συγγραφείς: Μ. Πάτον

Εικονογράφος: Κ. Κάνον

Εκδόσεις: Ψυχογιός

« Η φιλοσοφία σε κόμικς» είναι ίσως η απλούστερη εισαγωγή στο σύνθετο κόσμο της φιλοσοφίας, εξασφαλίζοντας έναν επιτυχημένο συνδυασμό διασκέδασης και επιμόρφωσης.

Συγγραφέας και εικονογράφος, με παιγνιώδες ύφος, επιχειρούν να γνωρίσουν στους νεαρούς αναγνώστες τους σημαντικότερους στοχαστές της ανθρωπότητας καλύπτοντας περίοδο σχεδόν τριών χιλιετιών και πετυχαίνουν να μεταδώσουν με ευχάριστο κι ανάλαφρο τρόπο βασικές γνώσεις σχετικά με την έννοια του θείου, τη λογική, την ηθική, τη νόηση, την αντίληψη, την ελεύθερη βούληση.

Με οδηγό τον Ηράκλειτο οι αναγνώστες πλέουν στον ποταμό της φιλοσοφίας και στη διαδρομή έχουν την τύχη να ταξιδέψουν στους αρχαίους χρόνους και να έρθουν σε επαφή με τη σκέψη κορυφαίων φιλοσόφων: Θαλή, Δημόκριτου, Σωκράτη, Πλάτωνα κι Αριστοτέλη. Ο Μεσαίωνας εκπροσωπείται από το Θωμά τον Ακινάτη και ακολουθούν μεταγενέστερα οι Τόμας Χομπς, Ρενέ Ντεκάρτ και Τζον Λόκ, Σπινόζα, Λάιμπνιτζ και πολλοί άλλοι, χωρίς να λείψουν ο Δαρβίνος και ο Νίτσε.

Το βιβλίο ξεκινάει με έναν κατατοπιστικό χρονολογικό πίνακα και μια σύντομη εισαγωγή στην έννοια της φιλοσοφίας. Για κάθε στοχαστή γίνεται αναφορά στο γνωστότερο από τα έργα του, αναπτύσσονται οι βασικές αρχές της σκέψης του και δίνεται επιγραμματικά μια φράση που τον χαρακτηρίζει πχ «σκέφτομαι άρα υπάρχω του Καρτέσιου», «Αν ατενίσεις για πολλή ώρα την άβυσσο, η άβυσσος θα ατενίσει εσένα» του Νίτσε, «Δεν μπορείς να μπεις δύο φορές στο ίδιο ποτάμι» του Ηράκλειτου, κλπ.

Το βιβλίο αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για εκπαιδευτικούς και πολύτιμο πληροφοριακό υλικό για κάθε νεανική και σχολική βιβλιοθήκη. Κυρίως όμως είναι ένα απολαυστικό βιβλίο γνώσεων .

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.