Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ζήτω η περιέργεια! (Η μεγάλη αθλοπαίδεια)

 

Τίτλος : «Η μεγάλη αθλοπαίδεια»

Συγγραφέας: Armando Minuz

Εικονογράφος:Federico Mariani

Μετάφραση: Έρρικα Πάλλη

Εκδοσεις : Ψυχογιός

 

«Η μεγάλη Αθλοπαίδεια» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός είναι ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό βιβλίο για τα παιδιά που ήδη αγαπούν τον αθλητισμό, που μπορεί όμως και να λειτουργήσει ως παρότρυνση στους μικρούς αναγνώστες ώστε να ασχοληθούν με κάποιο άθλημα.

Πρόκειται για μια μικρή, αλλά χορταστική εγκυκλοπαίδεια που αναφέρεται στα αθλήματα, την ιστορία τους, τους βασικούς κανόνες διεξαγωγής τους, τις απαιτούμενες δεξιότητες, καθώς και τον χρειώδη εξοπλισμό για την ενασχόληση με καθένα από αυτά.

Εξοικειώνει τα παιδιά με τα γνωστότερα ομαδικά και ατομικά αθλήματα, αλλά και με τους διασημότερους πρωταθλητές. Το βιβλίο με την πλούσια εικονογράφηση και τις περιεκτικές πληροφορίες είναι χρήσιμο παιδαγωγικό υλικό για τις σχολικές βιβλιοθήκες. Μπορεί να αποτελέσει βοηθητικό εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν φυσική αγωγή ως χαλαρή εισαγωγή των παιδιών στα διάφορα αθλήματα και έμπνευση για να ξεκινήσουν να ασκούνται, αλλά και έναν οδηγό για γονείς που επιδιώκουν να βοηθήσουν τα παιδιά να επιλέξουν κάποιο άθλημα.

Κλασικός αθλητισμός, ομαδικά αθλήματα: μπάσκετ, βόλεϊ, ράγκμπι, ατομικά: ποδηλασία, κολύμβηση κ.ά. πολεμικές τέχνες, ενόργανη γυμναστική, χειμερινά σπορ, αγώνες μοτοσικλέτας, φόρμουλα, όλα τα παραπάνω έχουν την τιμητική τους στις σελίδες αυτής της αθλοπαίδειας.

Για κάθε άθλημα γίνεται αναφορά στην προέλευσή του, στους κανόνες και τον εξοπλισμό του, στη δεκάδα αθλητών που έγραψαν ιστορία σε αυτό, ενώ ακολουθεί κι ένα απάνθισμα συναρπαστικών πληροφοριών που σχετίζονται με αυτό.

Με παιγνιώδη, ελκυστικό τρόπο τα παιδιά αποκτούν πρόσβαση σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες, μαθαίνοντας ποιος αποκαλείται ο Μότσαρτ της καλαθοσφαίρισης, ο κάιζερ του ποδοσφαίρου, η γαζέλα του στίβου, ο τσάρος της πισίνας. Για όποιον θέλει να μάθει πως προέκυψε το λογότυπο του NBA, πως επινοήθηκαν τα καρφιά στο βόλεϊ, ποιος είναι ο αγώνας με τα περισσότερα αυτογκόλ, ποιος είναι ο μεγαλύτερος σε διάρκεια αγώνας μπέιζμπολ, ποια θεωρούνται τα βασικά αξεσουάρ στην εμφάνιση κάθε σπορ, αυτό είναι το καταλληλότερο βιβλίο.

Η εικονογράφηση με τα έντονα χρώματα λειτουργεί υποστηρικτικά στο κείμενο.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.