Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ζήτω η περιέργεια! (Η αυγή του χρόνου)

Τίτλος : «Η αυγή του χρόνου»

Σειρά: Τεό και Λεονί, τα φανταστικά ταξίδια 2

Συγγραφείς: Μελανί Κορμπά και Πασκάλ Κονισελά

Μετάφραση: Μυρσίνη Γκανά

Εκδόσεις : Μεταίχμιο

O Τεό και η μεγαλύτερη αδελφή του, Λεονί, βρίσκουν στη σοφίτα του σπιτιού τους ένα μαγικό περιδέραιο και χάρη σ΄ αυτό ξεκινούν μια σειρά από φανταστικά ταξίδια στο χρόνο.

Έτσι, από τη σύγχρονη εποχή βρίσκονται στην αυλή του βασιλιά Φραγκίσκου του Α’ κι από κει, εξαιτίας ενός λάθους του ηλικιωμένου Λεονάρντο Ντα Βίντσι που προσπαθεί με τις εφευρέσεις του να τους βοηθήσει να επιστρέψουν στο σπίτι τους, μεταφέρονται 65 εκατομμύρια χρόνια πίσω, στη Κρητιδική περίοδο. Βρίσκονται σ’ ένα κόσμο με παρθένα δάση, σαρκοφάγα φυτά, τεράστια ζώα και ηφαιστειακές εκρήξεις.

Ο ηλικιωμένος κύριος και τα δύο παιδιά μέχρι την επιδιόρθωση της ιπτάμενη μηχανής, εφεύρεσης του Λεονάρντο, μπλέκουν σε νέες περιπέτειες με λεμούριους, δεινόσαυρους και παράξενα φυτά. Το αγόρι πέφτοντας σε μια χαράδρα καταλήγει στον πάτο μιας λίμνης. Αφού σωθεί χάρη στη βοήθεια της αδελφής του, ανακαλύπτουν μια σπηλιά με παράξενα ανάγλυφα που κρύβει πολλά μυστικά.

Ο Λεονάρντο, ο Τεό και η Λεονί καταφέρνουν να βάλουν μπροστά την ιπτάμενη μηχανή χάρη στη βοήθεια ενός ιππότη του βασιλιά Φραγκίσκου που έχει κι αυτός βρεθεί μαζί τους σε λάθος τόπο κι εποχή. Στο παραπέντε, οι ήρωες της ιστορίας γλιτώνουν από ένα τεράστιο δεινόσαυρο και ξεκινούν μια νέα πορεία στον ουρανό ανάμεσα σε βροχή από μετεωρίτες.

Η ιπτάμενη μηχανή, όμως, που βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστική περίοδο, αντί να τους φέρει πίσω στη σοφίτα τους, τους οδηγεί στο νησί της Χελώνας, διαβόητο πειρατικό λημέρι και τόσο οι ίδιοι οι ήρωες όσο και οι μικροί αναγνώστες σχηματίζουν την υποψία ότι τους περιμένουν νέες περιπέτειες.

Πίσω από αυτή τη θαυμαστή περιπέτεια κρύβεται ένα βιβλίο γνώσεων που -μέσω και του επίμετρου που φιλοξενείται στις τελευταίες σελίδες-δίνει πληροφορίες στα παιδιά για την ιστορία της γης, για προϊστορικά ζώα και φυτά, για γεωλογικά φαινόμενα, όπως οι σεισμοί και οι ηφαιστειακές εκρήξεις, για σπήλαια, αλλά και για αστεροειδείς .

Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ, είμαι έτοιμη να συντροφεύσω τους τρελούτσικους ήρωες του βιβλίου και στην επόμενή τους περιπέτεια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.