100 απλές δραστηριότητες STEAM για μικρούς επιστήμονες και καλλιτέχνες (Andrea Scalzo Yi)

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΜΑΓΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ

 

Τίτλος βιβλίου: 100 απλές δραστηριότητες STEAM για μικρούς επιστήμονες και καλλιτέχνες

Συγγραφέας: Andrea Scalzo Yi

Εικονογράφηση: Sashatigar/ Shutterstock.com

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Ηλικία: 4 άνω

Το βιβλίο περιέχει 100 απλές δραστηριότητες με ασφαλή αντικείμενα που βρίσκονται στο σπίτι και οργανώνονται μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτές οι δραστηριότητες χωρίζονται σε 8 θεματικές ενότητες, οι οποίες είναι: εύκολα επιστημονικά πειράματα, πρωτότυπες ιδέες τεχνολογίας, απλές προσκλήσεις μηχανικής, όμορφες καλλιτεχνικές δημιουργίες, μαθηματικά , παιχνιδιάρικες ιδέες για παιδιά 1-3 ετών, δραστηριότητες steam για κάθε εποχή και αισθητηριακά παιχνίδια. Σε κάθε δραστηριότητα που προτείνεται, δίνονται τα υλικά, αναλυτικές οδηγίες οργάνωσης , διάφορες παραλλαγές, ο στόχος και επεξήγηση γιατί συμβαίνει το κάθε φαινόμενο ή λόγος που χρησιμοποιήθηκαν τα συγκεκριμένα υλικά. Επίσης, υπάρχουν κι ανάλογες φωτογραφίες για επιβεβαίωση επιτυχίας της δραστηριότητας. Είστε έτοιμοι να εξερευνήσετε, να ανακαλύψετε και να διασκεδάσετε με την ψυχή σας;

Εμπνευστής και δημιουργός του βιβλίου είναι η συγγραφέας Αντρέα Σκαλτζο-Γι που το εγχείρημα της ξεκίνησε από το ιστολόγιο που είχε δημιουργήσει (raisingdragons.com) και είχε ως θεματολογία διάφορες δραστηριότητες που έκανε με τα παιδιά της στο σπίτι στον ελεύθερο χρόνο τους. Έτσι, αφού τα βίντεο είχαν πολύ μεγάλη ανταπόκριση και έτσι αποφάσισε να τα καταγράψει σ’ ένα βιβλίο.

Το STEAM ενσωματώνει στοιχεία φυσικών επιστημών, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών σε δραστηριότητες, παρά να εστιάζει σε κάθε τομέα ξεχωριστά. Οι δραστηριότητες έχουν πολλαπλούς στόχους όπως η ενθάρρυνση για πειραματισμό, μάθησης εννοιών της χημείας, της κίνησης, της δύναμης που θα ανακαλύψουν ή θα έρθουν σε επαφή στο σχολείο, διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Παράλληλα, καλλιεργούνται οι δεξιότητες της κριτικής σκέψης, την ανάπτυξη της φυσικής περιέργειας για το πώς και γιατί λειτουργεί με αυτό τον τρόπο ο κόσμος γύρω τους.

Πέρα από το μαθησιακό και επιστημονικό κομμάτι, το STEAM προβάλει και την τέχνη. Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι στην ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών, καθώς θα μάθουν να κατασκευάζουν και να λύνουν προβλήματα αλλά και να αποκτήσουν μια δημιουργική ματιά και καλλιτεχνική άποψη.

Ένας χρήσιμος οδηγός για εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δημιουργώντας μια ευχάριστη και δημιουργική νότα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αλλά κι ένα ωραίο εργαλείο και για τους γονείς, ώστε να απασχολήσουν με τρόπο δημιουργικό τα παιδιά τους, δημιουργώντας αξέχαστες αναμνήσεις μαζί τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.