Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μαγικές βιβλιοπεριπλανήσεις (Το φτερό της φιλίας)

Τίτλος βιβλίου: Το φτερό της φιλίας

Συγγραφέας: Έλενα Νταβλάνου

Εικονογράφηση: Θέντα Μιμηλάκη

Εκδόσεις: Διάπλους

Ηλικία: 5+

Το βιβλίο Το φτερό της φιλίας της Έλενας Νταβλάνου με εικονογράφηση Θέντας Μιμηλάκη είναι ένα πολύ εύστοχο παιδικό βιβλίο για να ευαισθητοποιήσει κανείς τα μικρά παιδιά σχετικά με το πολύτιμο αγαθό της φιλίας αλλά και της δυναμικής των σχέσεων και της συνεργασίας.

Η συγγραφέας με μοναδικό τρόπο ξεκινάει την αφήγηση της παρουσιάζοντας το σκούρο παράξενο αλλά ταυτόχρονα μαγικό τοπίο πριν την αυγή και την περίεργη νύχτα που ξαφνικά ταράζει το κλάμα ενός μωρού- νεράιδας. Μια όμορφη παρέα φυτών και ζώων φροντίζει τη μικρή νεράιδα και την περιθάλπει, καθώς μοιάζει αβοήθητο και στεναχωρημένο έχοντας μόνο το ένα φτερό του. Η νεράιδα μεγαλώνοντας βοηθάει και αυτοί τους αγαπημένους της φίλους. Δεν παύει όμως να συνεχίζει να είναι μέσα της στεναχωρημένη για την έλλειψη του φτερού της. Οι φίλοι της έχοντας στόχο να την κάνουν χαρούμενη, εργάζονται όλοι μαζί, ο καθένας με το δικό του μοναδικό τρόπο και φτιάχνουν το ποθητό φτερό για να χαρίσουν στην νεράιδα.

Μέσα από την αφήγηση και την εικονογράφηση παρουσιάζεται με παραστατικό τρόπο το πόσο σημαντική είναι η φιλία στη ζωή μας. Πόσο οι άνθρωποι αλλά και τα ζώα χαίρονται όχι μόνο με το να παίρνουν από τους φίλους τους αλλά ακόμα περισσότερο με το να δίνουν σε αυτούς. Πόσο χαρά μπορεί να παίρνει κανείς δηλαδή με τη χαρά του άλλου. Πόσο σημαντικό είναι επίσης το αγαθό της συνεργασίας και της καλής επικοινωνίας στις σχέσεις. Τονίζεται επίσης η μοναδική αξία της προσφοράς στις σχέσεις αλλά και το ότι η φιλία είναι ένας ζωντανός οργανισμός που θέλει πότισμα, φροντίδα, χρόνο, αφοσίωση για να μας δίνει ελπίδα όταν και εμείς το έχουμε ανάγκη.

Είναι πολύ σημαντικό να ευαισθητοποιούμε τα παιδιά στις αξίες αυτές, της φιλίας, της προσφοράς και της συνεργασίας καθώς αυτό προάγει τις σχέσεις και μένει τελικά στην ουσία. Η Έλενα Νταβλάνου με τη συνεργασία της Θέντας Μιμηλάκη μας δίνουν ένα έξυπνο μέσο να το κάνουμε…Ας το εμπιστευτούμε!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.