Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μαγικές βιβλιοπεριπλανήσεις (Το φαντασματάκι της κλειδαρότρυπας)

Τίτλος βιβλίου: Το φαντασματάκι της κλειδαρότρυπας

Συγγραφέας: Άλεξ Ρίλε

Εικονογράφηση: Άξελ Σέφλερ

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Ηλικία: 7 άνω

Ο Πάουλ, ο μικρός μας ήρωας συνηθίζει να επιστρέφει μόνος του στο σπίτι μετά το σχόλασμα. Μία μέρα καθώς πάει να βάλει το κλειδί στην πόρτα ακούει μια φωνή να βγαίνει από την κλειδαρότρυπα. Η φωνή αυτή, ανήκει στο νέο του φίλο, σε ένα μικρό σκανταλιάρικο και αστείο φαντασματάκι. Το φαντασματάκι του αρέσει να ζει σε μεγάλες, παλιές, λαδωμένες και σκουριασμένες κλειδαριές.

Ανάμεσα τους αναπτύσσεται μία μεγάλη φιλία καθώς ο ένας απολαμβάνει την παρέα του άλλου και ανακαλύπτουν μαζί τον κόσμο. Όμως, η επιθυμία των γονιών του Πάουλ να αλλάξουν την κλειδαριά, τους αναστατώνει. Ο μικρός ήρωάς μας αρχίζει να ψάχνει σε όλη την πολυκατοικία παλιές κλειδαριές, ενώ το φαντασματάκι θα τον ακολουθήσει και εκτός σπιτιού. Θα τον βοηθήσει με προβλήματα που αντιμετωπίζει στο σχολείο αλλά και ο ίδιος θα του βρει σπίτι, μια παλιά κλειδαριά. Όμως, για να τα καταφέρουν όλα αυτά θα περάσουν μέσα από πολλές περιπέτειες που θα τους μείνουν αξέχαστες!

Το βιβλίο αναφέρεται και τονίζει τις δύο πιο σημαντικές αξίες ενός παιδιού αλλά και ενός ανθρώπου γενικότερα. Η πρώτη αξία είναι της οικογένειάς μας, την αγάπη και την θαλπωρή που οφείλουμε να νιώθουμε μέσα σ’ αυτήν. Την αξία να μοιράζομαστε τα προβλήματά μας, τις ανησυχίες μας και να βρίσκουμε από κοινού μία λύση.

Η δεύτερη αξία και η δύναμη της φιλίας. Σ’ ένα άνθρωπο το πιο σπουδαίο πέρα από την οικογένειά του είναι και η ύπαρξη φίλων. Οι φίλοι μας προσφέρουν χαρά, αγάπη, μας στέκονται στα δύσκολα και προσπαθούν να βρουν λύσεις στα προβλήματά μας. Δεν είναι απλοί παρατηρητές αλλά βιώνουν μαζί με εμάς την καθημερινότητά μας. Η σχέση μας με αυτούς τους δύο σηματικούς πυλώνες θα πρέπει να είναι ανιδιοτελής, γλυκιά και τρυφερή.

Η ιστορία του βιβλίου είναι αστεία, κωμική και γεμάτη ζωντάνια. Η ροή της ιστορίας είναι γρήγορη και περιπετειώδης. Είναι σίγουρο πως τα μικρά παιδιά θα το λατρέψουν.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.