Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μαγικές Βιβλιοπεριπλανήσεις (ΣΕΡΛΟΚ ΛΟΥΠΕΝ ΚΑΙ ΕΓΩ - ΤΟ ΤΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΝΤΑΜΑΣ )

ΣΕΡΛΟΚ ΛΟΥΠΕΝ ΚΑΙ ΕΓΩ

«ΤΟ ΤΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΝΤΑΜΑΣ»

Συγγραφέας: Αιρίν Άντλερ

Εικονογράφηση: Iacopo Bruno

Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη

Εκδόσεις: Μίνωας

Ηλικία: 9+

Το καλοκαίρι του 1870, στο Σεν Μαλό, ένα παραθαλάσσιο χωριό της Νορμανδίας θα γνωριστούν τρία παιδιά, ο Σέρλοκ Χολμς, ο Αρσέν Λουπέν και η δωδεκάχρονη δεσποινίς Αιρίν Άντλερ. Εκεί έχουν βρεθεί για να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές με τις οικογένειές τους. Όμως, το καλοκαίρι αυτό θα τους μείνει αξέχαστο. Μία βόλτα με τη βάρκα του Λουπέν θα γίνει η αφορμή να βρεθούν μπροστά σ’ ένα πτώμα που έχει ξεβράσει η θάλασσα. Έτσι, από τη μία στιγμή στην άλλη, τα τρία παιδιά βρίσκονται μπλεγμένα σε μία εγκληματική δίνη. Αποφασίζουν να αναλάβουν δράση και να λύσουν το μυστήριο . Τι σχέση έχει ένα εξαφανισμένο περιδέραιο με διαμάντια με τον νεκρό άντρα της παραλίας; Τι ρόλο παίζιε η μαύρη ντάμα μιας τράπουλας; Ενώ η αστυνομία ψάχνει στα σκοτάδια, οι τρεις φίλοι αναλαμβάνουν την λύση του μυστηρίου. Άραγε θα τα φέρουν εις πέρας με επιτυχία την αποστολή τους;

Πολύ πριν γίνει ένα από τα πρόσωπα στις περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς, η Αιρίν Άντλερ ήταν ένα έξυπνο, περίεργο και ατίθασο δωδεκάχρονο κορίτσι. Αγαπούσε πολύ το γράψιμο και έτσι αποφάσισε να διηγηθεί σε μια σειρά από βιβλία τα απίστευτα μυστήρια που έλυσε μαζί με τους φίλους της Σέρλοκ και Λούπεν.

Η σειρά των βιβλίων με τίτλο «Σέρλοκ, Λουπέν κι εγώ» μεν εντάσσεται στην παιδική λογοτεχνία αλλά μπορούν να διαβαστούν και από μεγαλύτερες ηλικίες που είναι λάτρεις των βιβλίων μυστηρίου.

Ο λόγος είναι απλός, λιτός και περιγραφικός. Η συγγραφέας μας περιγράφει με λεπτομέρεια το τοπίο, το περιβάλλον γενικότερα αλλά και τα συναισθήματα της και τις αντιδράσεις των προσώπων που παίρνουν μέρος στη λύση του μυστηρίου.

Η αγωνία κορυφώνεται κλιμακωτά και η μεγάλη ανατροπή πραγματοποιείται στο τέλος, ξαφνιάζοντάς μας.

Ένα καλογραμμένο βιβλίου μυστηρίου που οι μικροί αναγνώστες θα το διαβάσουν ανεπνευστί.

Η σκληρόδετη έκδοση του βιβλίου, η εικονογράφηση και η ποιότητα της σελίδας είναι όλα αυτά που δημιουργούν ατμόσφαιρα μυστηρίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.