Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μαγικές βιβλιοπεριπλανήσεις (Ρομπέν των Δασών)

 

Τίτλος βιβλίου: Ρομπέν των Δασών

Συγγραφέας: Ελένη Σβορώνου (Ελεύθερη αφήγηση)

Εξώφυλλο: Κωνσταντίνα Ζαφείρη

Εκδόσεις: Κόκκινη κλωστή δεμένη

Ηλικία: 9+

Ο Ρομπέν από τα πρώτα κιόλας βήματα του έτρεχε στο δάσος. Του άρεσε να φτιάχνει τόξα και βέλη και να εξασκείται στην τοξοβολία. Όσο μεγάλωνε κι άκουγε ιστορίες και θρύλους για γενναίους που ζούσαν στο δάσος εκτός νόμου, τόσο μεγάλωνε η επιθυμία του για περιπάτους στο δάσος και να εξασκείται στην τοξοβολία.

Όμως, κάποια στιγμή έχοντας χάσει τους γονείς του και βιώνοντας τον αναγκαστικό αποχωρισμό της αγαπημένης του Μαριάν, αποφασίζει να αναζητήσει την τυχή του στο Νότιγχαμ στη θέση του δασοφύλακα.

Όλα ξεκίνησαν τότε από την παγίδα που του έστησε ο αρχιδασοφύλακας. Έτσι, ο Ρομπέν ανακηρύσσεται υπερασπιστής των φτωχών, των αδύναμων και «βασιλιάς» του δάσους του Σέργουντ. Διαθέτει πολλά χαρίσματα όπως γενναιότητα, εξυπνάδα, δύναμη, τιμιότητα, δικαιότητα, ευαισθησία μα κυρίως ανησυχία. Λατρεύει να εμπλέκεται σε νέες περιπέτειες μαζί με τους συντρόφους του, επιθυμώντας πάντα να νικάει χωρίς όμως να σημαίνει πως δεν αποδέχεται και την ήττα.

Η ιστορία του Ρομπέν Δασών γεννήθηκε στη φαντασία των ανθρώπων της μεσαιωνικής Αγγλίας τον 13ο αιώνα. Ο Ρομπέν είναι ένας θρύλος που οι περιπέτειες του κυκλοφορούν ακόμα και σήμερα. Ανάλογα με την εποχή και τις αξίες που την διέπουν, ο ήρωας αλλάζει χαρακτήρα και βιώματα. Έτσι, είναι δύσκολο να αναζητήσουμε κάποιον αληθινό Ρομπέν των Δασών.

Η Ελένη Σβορώνου σε συνεργασία με τις εκδόσεις «κόκκινη κλωστή δεμένη» αποφασίζουν να ανοίξουν ένα παράθυρο στον Μεσαίωνα και να μας δώσουν πληροφορίες άγνωστες, για τους περισσότερους αναγνώστες, για την ιστορία της μεσαιωνικής Ευρώπης.

Στα περιθώρια των σελίδων υπάρχουν εικόνες που συνοδεύονται με λεζάντες δίνοντας πληροφορίες για βασιλιάδες, ιππότες, σταυροφόρους, μοναχούς και δεσποσύνες. Έτσι, καταφέρνουν να μας μεταφέρουν με το «χρυσό βέλος» του Ρομπέν στην Μεσαιωνική Ευρώπη, δίνοντας μία πολύχρωμη νότα στον θρύλο. Στο τέλος, υπάρχει κι ένα μικρό γλωσσάρι της μεσαιωνικής ιστορίας.

Εμπρός μικροί αναγνώστες, ντυθείτε στα πράσινα, ετοιμάστε το τόξο και την φαρέτρα σας για να γίνεται κι εσείς ένας από τους συντρόφους του αγαπημένου μας Ρομπέν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.