Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μαγικές Βιβλιοπεριπλανήσεις (Πίτερ Παν)

Τίτλος βιβλίου: Πίτερ Παν

Συγγραφέας: Ελένη Σβορώνου (ελεύθερη αφήγηση)

Εξώφυλλο: Κωνσταντίνα Ζαφείρη

Εκδόσεις: κόκκινη κλωστή δεμένη

Ηλικία: 9+

Ο Πίτερ Παν είναι ένα άτακτο, έξυπνο εγωκεντρικό παιδί με μειωμένο το αίσθημα του κινδύνου. Όταν κινδυνεύει φυσικά φοβάται αλλά έχει μία ιδιαίτερη αίσθηση του θανάτου πως «το να πεθάνει κανείς, θα είναι μία φοβερή μεγάλη περιπέτεια».

Βασική του επιθυμία είναι να μην μεγαλώσει ποτέ. Ζει στην «Χώρα του Ποτέ» και μαζί του ζουν τα «Χαμένα αγόρια», τα οποία τον έχουν ανακηρύξει και αρχηγό τους. Δεν γνωρίζουν πόσο χρονών είναι αλλά σίγουρα πολύ μικρός.

Στην Χώρα του Ποτέ ζουν νεράιδες, γοργόνες, ξωτικά και πειρατές. Ένας κόσμος μαγικός σαν παραμύθι. Όπως μαθαίνουμε από την αρχή της ιστορίας, ο Πίτερ Παν αγαπάει πολύ τα παραμύθια. Άλλωστε, μέσω των παραμυθιών καταλήγει να γνωρίσει τη Γουέντι, τον Μαικλ και τον Τζον.

Μία νύχτα εισβάλλει απρόσκλητος στο δωμάτιο των τριών αδερφών και τους προτείνει να τον ακολουθήσουν. Η Τίνκερμπελ λούζει τα μικρά παιδιά με αστερόσκονη και ξεκινούν να πετούν για την Χώρα του Ποτέ. Μαζί του θα γνωρίσουν πρωτόγνωρες εμπειρίες αλλά και αξέχαστες περιπέτειες.

Ο Πίτερ Παν είναι ένα κλασσικό παραμύθι που έχει ταξιδέψει γενιές ανθρώπων στη Χώρα του Ποτέ και σίγουρα θα ταξιδέψει πολλές ακόμα.

Η Ελένη Σβορώνου σε συνεργασία με την κόκκινη κλωστή δεμένη, αφού πρώτα διάβασαν το πρωτότυπο και πολλές διασκευές, διάλεξαν τα μέρη της ιστορίας που τους άρεσαν πιο πολύ, δίνοντας κι εκείνοι με τη σειρά τους τη δική τους πινελιά.

Στο πλάι της σελίδας, δίνονται ιστορικά στοιχεία που είτε μπορεί να τα παραλείψει κανείς είτα να τα διαβάσει κανείς αφού θα έχει φτάσει στο τέλος της ιστορίας.

Η ιστορία του Πίτερ Παν έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους. Μέσα από την γλαφυρή περιγραφή μας ταξιδεύει σε κόσμους μαγικούς και ονειρικούς. Είναι η ιστορία της ανακάλυψης του κόσμου των ονείρων και των άγνωστων μονοπατιών της ψυχής. Τονίζει την αξία της παιδικής ανεμελιάς και αθωότητας που οφείλουμε να μας συνοδεύουν σε όλα τα στάδια της ζωής μας.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.