Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μαγικές βιβλιοπεριπλανήσεις (Ο πλανήτης με τα σπίτια τα κρεμαστά)

Τίτλος βιβλίου: Ο πλανήτης με τα σπίτια τα κρεμαστά

Συγγραφέας: Μαρία Λαμπαδαρίδου Πόθου

Εικονογράφηση: Αλεξία Λουγιάκη

Εκδόσεις: Πατάκη

Ηλικία: 6+

Οι ήρωες του βιβλίου είναι ο Τοτός ο Άλφα, ο Τοτός ο Βήτα και ο Τοτός ο Τοσούλης Τοσοδούλης. Ο αρχηγός είναι ο Τοτός ο Άλφα τον οποίο υπακούει ο Τοτός ο Βήτα και ο Τοτός ο Τοσούλης Τοσοδούλης όπου είναι ο αφηγητής της ιστορίας. Ο αφηγητής μας φοράει ένα καρό βρακί κι ένα μακρύ ως τον αστράγαλο αδιάβροχο, γιατί εκεί που τριγυρνούν και οι τρεις υπάρχει μία φεγγαρόσκονη που σε πασπαλίζει, σε ζαλίζει και σε στρυβιλίζει.

Οι ήρωες του βιβλίου πραγματοποιούν τρία ταξίδια με τον ουρανοκουβά, το μαγικό διαστημόπλοιο τους που τρίζει, που τριζοβολά. Επισκέπτονται τους εξής τρεις πλανήτες, τον πλανήτη των πουλιών, τον πλανήτη των φυτών και τον πλανήτη με τα σπίτια τα κρεμαστά.

Οι τρεις Τοτό μαζί με τους μικρούς αναγνώστες θα ανταμωθούν με πράγματα που έχουν αξία αλλά σήμερα τα έχουμε ξεχάσει. Μα το πιο σημαντικό θα μάθουν πως να αγαπάνε αληθινά.

Η Μαρία Λαμπαδαρίδου- Πόθου μας αφηγείται με τρόπο χιουμοριστικό, παιγνιώδη και ποιητικό τις ιστορίες που έλεγε στον γιο της, όταν ήταν μικρός.

Καταφέρνει να μας πλημμυρίσει με χιλιάδες εικόνες, μυρωδιές και ήχους μέσα από τη γλαφυρή αφήγηση της. Χρησιμοποιεί τη γλώσσα των παιδιών μέσα από την επανάληψη λέξεων όπου μποορούν να αποτυπωθούν και να επαναληφθούν από τα ίδια τα παιδιά.

Μέσα από αυτό το παραμύθι μας τονίζει την αξία που έχουν τα μικρά και καθημερινά πράγματα στη ζωή μας, όπως το κελαήδισμα των πουλιών, το θρόισμα των φύλλων και την αγάπη για ό,τι βλέπουμε και κάνουμε. Μα το σημαντικότερο πως δεν εγκαταλείπουμε ποτέ τα όνειρα μας ακόμα κι αν αυτά φαίνονται ουτοπικά να πραγματοποιηθούν. Οφείλουμε να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να θέτουν και να προσπαθούν να πετύχουν τους στόχους τους.

Οι ιστορίες συνοδεύονται με τα ταιριαστά ασπρόμαυρα σκίτσα της Αλεξίας Λαυγιάκης

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.