Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μαγικές βιβλιοπεριπλανήσεις (Ο μικρός Κοπέρνικος και ο Πύργος με τα Μυστικά)

Τίτλος βιβλίου: Ο μικρός Κοπέρνικος και ο Πύργος με τα Μυστικά

Συγγραφείς: Άγγελος Αγγέλου- ΈμηΣίνη

Εικονογράφηση: ΛίλαΚαλογερή

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Ηλικία: 7 άνω

«Χιόνιιι!»...και αυτό σημαίνει πως ο Κοπέρνικος και η παρέα του δεν θα έχουν σχολείο. Έτσι, θα έχουν την ημέρα όλη δική τους για να παίξουν στο χιόνι. Ο Μιχαήλ έφερε μαζί του ένα παλιό έλκυθρο του παππού του για να κάνουν βόλτες. Όμως, ο πλωτήρας του έλκυθρου έσπασε και προσπαθούσαν να βρουν ένα ξύλο για να το επιδιορθώσουν. Μα μάταια. Το χιόνι τα είχε σκεπάσει όλα.

Στην προσπάθεια αναζήτησης ενός ξύλου, βλέπουν ξαφνικά κάτι δέντρα να κινούνται. Ποιοι άραγε να κρύβονται πίσω από αυτά; Φυσικά, η συμμορία των Πιλάφηδων, οι αιώνιοι αντίπαλοί τους. Τι σκαρώνουν άραγε οι Πιλάφηδες; Τα παιδιά δεν έχασαν ευκαιρία και άρχισαν να τους παρακολουθούν.

Η συμμορία προσπαθούσε να μπει στον Πύργο της Δούκισσας για να κλέψουν τον μαγικό καθρέφτη. Ο Κοπέρνικος και η παρέα του θα αφήσουν αυτόν τον πολύτιμο θησαυρό να πέσει....σε λάθος χέρια; Έτσι, αποφασίζουν να αναλάβουν δράση. Θα τα καταφέρουν κι αυτή την φορά;

Το συγγραφικό δίδυμο Αγγέλου και Σίνη γνωστοί για τα θεατρικά τους έργα συναντιούνται και στη λογοτεχνία με μεγάλη επιτυχία. Υπογράφουν μια νέα σειρά βιβλίων με τις περιπέτειες του μικρού Κοπέρνικου και της παρέας του.

Το τρίτο βιβλίο στη σειρά είναι εξίσου ζωντανό, με σπινθηροβόλο κείμενο, γεμάτο χρώματα και εικόνες. Η εικονογράφηση της ΛίλαςΚαλογερή είναι μοναδική, με ζωντανές εικόνες και ζωηρά χρώματα που συνοδεύουν επάξια το κείμενο.

Η ανάγνωση του κειμένου είναι ευχάριστη και οι μικροί αναγνώστες θα το διαβάσουν ανεπνευστί. Υπάρχουν έντονα στοιχεία θεατρικότητας, χιούμορ, εναλλαγής σκηνών αλλά και ανατροπών που κρατούν τον αναγνώστη σε εγρήγορση και τον εκπλήσσουν, καθώς μας δίνουν ένα τέλος ανατρεπτικό.

Ο σκοπός του βιβλίου είναι να μας δείξει πως στη ζωή μας εμείς δημιουργούμε την τύχη μας και δεν χρειαζόμαστε «μαγικά» αντικείμενα για να μας πραγματοποιήσουν τα όνειρά μας και τις επιθυμίες μας. Αν δεν τα κυνηγήσουμε, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.