Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μαγικές βιβλιοπεριπλανήσεις (Ο μικρός δράκος Καρύδας - Ταξίδι στον Βόρειο Πόλο)

 

Τίτλος βιβλίου: Ο μικρός δράκος Καρύδας - Ταξίδι στον Βόρειο Πόλο

Συγγραφέας: Ingo Siegner

Εικονογράφηση: Ingo Siegner

Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Ηλικία: 6-9 ετών

Ο μικρός δράκος Καρύδας, η Ματίλντα και ο φαγανόδρακος Όσκαρ απολαμβάνουν τις χειμωνιάτικες διακοπές του στη βορεινή ακρογιαλιά του Νησιού των Δράκων, κάνοντας βαρκάδα. Μα μία έκπληξη τους περίμενε που δεν πίστευαν στα μάτια τους. Στην ακρογιαλιά ήταν ξαπλωμένος ένας ξενηστικωμένος και χτυπημένος πολικός αρκούδας. Τον τάισαν και τον περιποιήθηκαν όσο μπορούσαν καλύτερα. Όμως, ο νέος τους φίλος, ο πολικός αρκούδας ονόματι Μπγιορν επιθυμεί να γυρίσει πίσω στην πατρίδα του. Έτσι, οι τέσσερις φίλοι αναλαμβάνουν δράση κι μία νέα περιπέτεια ξεκινά. Θα καταφέρουν να φτάσουν στον Βόρειο Πόλο; Ο Καρύδας, η Ματίλντα και ο Όσκαρ θα σώσουν τον φίλο τους από τους εχθρούς του;

Το βιβλίο χωρίζεται σε μικρά κεφάλαια. Ό λόγος και το λεξιλόγιο είναι απλό και καθημερινό. Η αφήγηση σύντομη και η ροή της αφήγησης γρήγορη και άμεση χωρίς να κουράζει τον μικρό αναγνώστη. Περιγράφονται αρκετές ξεκαρδιστικές σκηνές και ατάκες που τα παιδιά θα λατρέψουν.

Ο Ingo Sienger είναι ο συγγραφέας και ο εικονογράφος του βιβλίου . Το βιβλίο σε κεντρίζει ήδη από το εξώφυλλό του. Εικόνες ζωντανές, πολύχρωμες που σε ταξιδεύουν μαζί με το κείμενο στον παγωμένο Βόρειο Πόλο Αλλά και στο Νησί των Δράκων. Η εικονογράφηση του βιβλίου μπορεί να δώσει αφορμή για συζήτηση ή δραστηριότητες.

Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα πλαίσια της Φιλαναγνωσίας. Με στόχο την καλλιέργεια της γραπτής έκφρασης και της ανάπτυξης της φαντασίας τους. Παράλληλα, είναι μία καλή αφορμή να μάθουν για τον Βόρειο Πόλο, να ενημερωθούν για τις πολικές αρκούδες, για το κυνήγι της φώκιας και ποια άλλα ζώα αποτελούν προστατευόμενα είδη και τέλος για τα ιγκλού.

Σπουδαίες αξίες της φιλίας, της καλοσύνης, της ανθρωπιάς και του δίκαιου είναι μερικές από αυτές που περνάει το βιβλίο ως βασικά μηνύματα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.