Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μαγικές βιβλιοπεριπλανήσεις (Οι ζαβολιές του χρόνου)

Τίτλος βιβλίου: Οι ζαβολιές του χρόνου

Συγγραφέας: Ιωάννα Ζαχαρού

Εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου

Εκδόσεις: Ψυχογιός παιδί

Ηλικία: 5-6 ετών

Τα καλοκαίρια η Ιόλη συνηθίζει να τα περνάει με την οικογένειά της στο ψαροχώρι του παππού. Ακόμα κι όταν ο παππούς αποτελεί πλέον μία φωτογραφία και μια μικρή γλυκιά ανάμνηση. Το κορίτσι περνάει τόσο ωραίες στιγμές στην θάλασσα που δεν καταλαβαίνει πως περνάει ο χρόνος. Ειδικά στο άκουσμα της λέξης «σε λίγο», θυμώνει πολύ. Έτσι, ο μπαμπάς της τής φτιάχνει ένα ρολόι στην άμμο και της εξηγεί την ώρα. Η μαμά με την σειρά της βρίσκει το δικό της παιδικό ρολόι και της το χαρίζει, ώστε να βλέπει πόσο χρόνο για παιχνίδι έχει. Όμως, η Ιόλη τα θεωρεί πολύ ζαβολιάρικα τα ρολόγια....η ζαβολιά τους την ακολουθούν ακόμα και στην πόλη. Οι γονείς της Ιόλης σκέφτηκαν ένα κόλπο για να μην πέφτουν συνεχώς στην παγίδα των ρολογιών. Να φτιάξουν ένα πρόγραμμα που θα αναφέρει τις δραστηριότητές τους και τις υποχρεώσεις τους. Θα καταφέρουν να το διατηρήσουν ή το ρολόι θα τους παίζει τις γνωστές σκανταλιές του;

Η Ιωάννα Ζαχαρού με απλό και κατανοητό λόγο εξηγεί στα μικρά παιδιά την έννοια του χρόνου και την αξία του προγραμματισμού. Μια τρυφερή και γλυκιά ιστορία που μας δείχνει πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος, τον οποίο πρέπει να τον διαχειριζόμαστε σωστά και πολύτιμα, ειδικά στην καθημερινότητά μας.

Το βιβλίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εφόρμηση για να μάθουμε στα παιδιά την ώρα, τον προγραμματισμό και να αποκτήσουν δεξιότητες υπευθυνότητας και συνέπειας. Οι γονείς σε συνεργασία με τα παιδιά να κάνουν από κοινού ένα πρόγραμμα με τις εξωσχολικές δραστηριότητες που έχουν σε καθημερινή βάση και να θέσουν προτεραιότητες. Αυτό θα τα βοηθήσει να ρυθμίζουν το διάβασμα τους και να είναι περισσότερο αποτελεσμάτικά και υπεύθυνα άτομα.

Όμως, δεν μπορούμε να είμαστε πιεστικοί με τα παιδιά μας γιατί μερικές φορές έχουμε την ανάγκη να ξεφεύγουμε από την ρουτίνα και το άγχος της καθημερινότητάς μας.

Το κείμενο συνοδεύεται με μια πορφυρή γεμάτη ζαβολιάρα εικονογράφηση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.