Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μαγικές Βιβλιοπεριπλανήσεις (Μικρές Κυρίες)

 

Τίτλος βιβλίου: Μικρές Κυρίες

Συγγραφέας: Λουίζα Μεϊ Αλκοτ

Διασκευή: Μαρία Δασκαλάκη

Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος

Εκδόσεις: Μίνωας

Ηλικία: 6 άνω

 

Η Μέγκ, η Τζο, η Μπεθ και η Είμι είναι τέσσερις αδερφές που μεγαλώνουν μόνο με τη μαμά τους. Ο πατέρας τους είναι στον πόλεμο εδώ και αρκετό καιρό. Η κάθε μία αναλαμβάνει ένα ρόλο στην οικογένεια. Η Μπεθ, η μεγαλύτερη κόρη αναλαμβάνει τον ρόλο της μητέρας όταν αυτή απουσιάζει. Η Τζο, το αγοροκόριτσο της οικογένειας είναι η αφηγήτρια της ιστορίας και σκαρφίζεται πολλές ιστορίες προκαλώντας μπελάδες στην οικογένεια. Η Μπεθ συνηθίζει να κρύβεται πίσω από τις παρτιτούρες του πιάνου και η Έιμι διψά για δράση.

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα τα οποία θα είναι διαφορετικά από τα υπόλοιπα γιατί δεν υπάρχουν τόσα λεφτά για δώρα και για ένα πλούσιο γιορτινό τραπέζι. Παιρνούν αρκετές δυσκολίες και αρρώστιες αλλά με όπλο την αγάπη και τη στήριξη η μία της άλλης, καταφέρνουν να τις ξεπεράσουν. Μέχρι που θα έρθουν τα επόμενα Χριστούγεννα και τα πάντα θα είναι τόσο διαφορετικά και μαγικά όπως απαιτείται να είναι η γιορτή αυτή.

Οι μικρές κυρίες της Λουίζα Μεϊ Αλκοτ είναι ένα διαχρονικό βιβλίο που αγαπήθηκε από μικρές και μεγάλες ηλικίες σε όλο τον κόσμο. Έτσι, οι εκδόσεις Μίνωας μέσα από την κατηγορία «Κλασικοί Θησαυροί» προσπαθούν να τις ξαναζωντανέψουν και να μας διηγηθούν κι πάλι οι μικρές κυρίες τις περιπέτειες και τα κρυμμένα μυστικά τους.

Η ροή της ιστορίας εξελίσσεται γρήγορα και έχουμε συνεχείς εναλλαγές σκηνών. Χρησιμοποιούνται πληθώρα επίθετα για να περιγράψουν με γλαφυρό τρόπο τις αντιδράσεις των ηρωών , τα σκηνικά , τα τοπία και τα συμβάντα της ιστορίας. Η εικονογράφηση έρχεται να δέσει την ιστορία μέσα από τα πλούσια χρώματα και την πλήρη αποτύπωση των εκφράσεων στο πρόσωπο των πρωταγωνιστών.

Η ιστορία των μικρών κύριων μεταδίδει πληθώρα μηνυμάτων. Το πρώτο μήνυμα, με αφορμή που πλησιάζουν και τα Χριστούγεννα είναι η αξία της γιορτής αυτής. Το βαθύτερο νόημα είναι η αγάπη, η προσφορά και η θαλπωρή στον συνάδερφο μας που βρίσκεται σε δεινότερη θέση από τη δική μας. Μερικοί άνθρωποι δεν έχουν τη ζεστασιά του σπιτιού, ένα πιάτο φαγητό για να θρέψουν την οικογένειά τους και τους ίδιους. Η μεγαλύτερη διδαχεί για τα παιδιά είναι να μην κοιτάζουμε τη γιορτή αυτή ως προς την υλιστική της πλευρά αλλά από την φιλανθρωπικής της .

Ένα άλλο σπουδαίο μήνυμα είναι πως όσες δυσκολίες κι αν έρχονται ακόμα κι αν φαίνονται δύσκολες να αντιμετωπιστούν , όταν έχουμε την αγάπη, τη στήριξη της οικογένειας και των φίλων μας όλα αντιμετωπίζονται. Γιατί μετά από κάθε κακοκαιρία, έρχεται πάντα το πολύχρωμο ουράνιο τόξο για να μας γλυκάνει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.