Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μαγικές βιβλιοπεριπλανήσεις (Ανθρωποκυνηγητό στο Λονδίνο)

Τίτλος βιβλίου: Ανθρωποκυνηγητό στο Λονδίνο

Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ

Συγγραφέας: Urike Rylance

Εικονογράφηση: Lisa Hansch

Μετάφραση: Δαρεία Τζαννετάκη

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Ηλικία: 8 άνω

Η γιαγιά της Πένι έχει ως χόμπι να λύνει σταυρόλεξα, τα οποία και στέλνει στην εφημερίδα με την ελπίδα να κερδίσει κανένα...ατμοσίδερο. Όμως, αυτή τη φορά το δώρο ήταν κάτι αναπάντεχο. Ένα ταξίδι για πέντε άτομα στο Λονδίνο. Έτσι, η παρέα της Πένι μαζί με τη γιαγιά και τα δύο σκυλάκια της ετοιμάζονται για το Λονδίνο.

Δεν έχουν φτάσει καλά καλά και το χρυσό περιδέραιο της γιαγιάς εξαφανίζεται. Δεν είναι όμως το μοναδικό αντικείμενο αξίας που εξαφανίζεται. Η μία κλοπή μετά την άλλη σημειώνεται καθώς όλα δείχνουν ότι έχουν να κάνουν με επαγγελματία κλέφτη που βρίσκεται ανάμεσα στο γκρουπ του λεωφορείου. Ποιος να είναι άραγε; Όλοι είναι πάσης υποψίας.

Αμέσως, οι ντετέκτιβ αναλαμβάνουν δράση καταγράφοντας τους ύποπτους, κάνοντας παρακολουθήσεις και έρευνες. Σ αυτή την έρευνα θα συμβάλλει και ο Πάτρικ ο καινούριος φίλος τους που έχει συνήθεια να φωτογραφίζει τα πάντα. Μέσα από το κυνήγι του δράστη θα ανακαλύψουν τις ομορφιές του Λονδίνου.

Το έβδομο βιβλίο της σειράς «Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ» και καθόλου δεν μας απογοητεύει καθώς καταφέρνει να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον από τις πρώτες κιόλας σελίδες. Είναι γραμμένο σε μορφή ημερολογίου, σχεδιαγραμματικά με σκίτσα και ζωγραφιές όπως ακριβώς θα έγραφε ένα παιδί στο ημερολόγιο του. Αποτυπώνονται οι σκέψεις και τα συναισθήματα ενός παιδιού που προσπαθεί να λύσει ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα που παίρνει έκταση. Το λεξιλόγιο είναι απλό, προσαρμοσμένοστο λεξιλόγιο των παιδιών με αρκετά στοιχεία γέλιου και μυστηρίου.

Επίσης, το βιβλίο καταφέρνει να μας ξεναγήσει στο Λονδίνο. Περιγράφει όλα τα σημαντικά αξιοθέατα του, την κουλτούρα του λαού, φράσεις και λέξεις που σημαίνουν κάτι διαφορετικό από αυτό που λέγεται και γενικότερα τα ήθη και τα έθιμα του τόπου. Έτσι, οι αναγνώστες έρχονται σε επαφή με έναν άλλο είδος πολιτισμού.

Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι ασπρόμαυρη και δένει απόλυτα με την αφήγηση και την περιγραφή του κειμένου. Σκληρό, μπλε εξώφυλλο με σύμβολα του Λονδίνου και την αχτύπητη αγαπημένη μας μικρή ντετέκτιβ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.