Η γιαγιά Τερματοφύλακας (Σοφία Μαντουβάλου, Δέσποινα Καραπάνου)

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Μαγικές βιβλιοπεριπλανήσεις

 

Τίτλος βιβλίου: Η γιαγιά Τερματοφύλακας

Συγγραφέας: Σοφία Μαντουβάλου

Εικονογράφηση: Δέσποινα Καραπάνου

Ηλικία: από 7 ετών

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας μας είναι μία συνηθισμένη σούπερ γιαγιά, η γιαγιά Σοφία με τον συνηθισμένο σούπερ εγγονό της, τον Νικόλα. Κάθε φορά που συναντιούνται οι δύο τους περνούν μοναδικές στιγμές χαράς και διασκέδασης. Είναι πάντα δίπλα του να απαντάει σε όλες τις απορίες του, στους πιο σημαντικούς αγώνες ποδοσφαίρου που έλαβε μέρος. Ακόμα, η γιαγιά για χάρη του έγινε...και τερματοφύλακας. Μπορεί να μην σκαμπάζει πολλά από ποδόσφαιρο, αλλά κλότσα κλότσα ο εγγονός, κλότσα κλότσα η γιαγιά κατάφεραν κι έβαλαν στο τέρμα της καρδιάς χίλια γκολ απανωτά. Όταν όμως οι γονείς του Νικόλα, έκριναν ακατάλληλο το άθλημα για την γιαγιά, μετά από ένα ατύχημά της στην διάρκεια ενός αγώνα, βρίσκουν άλλους τρόπους να περνούν τον χρόνο τους. Γιατί η γιαγιά πάντα έχει μία ιδέα για όλα. Έτσι, μετατρέπονται σε εφευρέτες, συμπαίχτες σε ηλεκτρονικά παιχνίδια...κι όταν βαρεθούν με αυτά καταπιάνονται με την μαγειρική και τη συγγραφή. Ναι, ναι καλά καταλάβατε...Πες ο ένας, πες ο άλλος έγραψαν μαζί την ιστορία για την γιαγιά τερματοφύλακα.

Η γιαγιά τερματοφύλακας είναι η αυτογραφία της συγγραφέως Σοφία Μαντουβάλου με τον εγγονό της Νικόλα. Όλα ξεκίνησαν όταν ο εγγονός της Μαντουβάλου ξεκίνησε να ζωγραφίζει και να γράφει ένα παραμύθι με τίτλο «Η γιαγιά τερματοφύλακας». Έτσι, αποφάσισαν να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα.

Η αφήγηση κινείται σε δύο επίπεδα. Από την μία αφηγείται η γιαγιά Σοφία από τη δική της οπτική γωνία, τα διάφορα περιστατικά και στιγμές με τον εγγονό της , κι από την άλλη ο εγγονός Νικόλας αφηγείται από την δική του οπτική γωνία. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούν μία ιστορία γεμάτη χιούμορ, περιπέτειες και στιγμές άπειρης τρυφερότητας και αγάπης.

Μέσα από την ανάγνωση του βιβλίου, θα έρθουν στη μνήμη μικρών και μεγάλων, τα παραμύθια, οι συμβουλές, τα φαγητά και οι αξέχαστες στιγμές που ζούμε και ζήσαμε αντίστοιχα με τις δικές μας γιαγιάδες ή παππούδες. Αξία ανεκτίμητη στη ζωή ενός ανθρώπου η παρουσία της γιαγιάς, η κολώνα κάθε ελληνικής οικογένειας.

Τρομέρες και φανταστικές ιστορίες ανέλαβε να αποτυπώσει στο χαρτί η εικονογράφος Δέσποινα Καραπάνου.

Εύχομαι η ιστορία τους να σας βάλει χίλια γκολ απανωτά στο τέρμα της καρδιάς σας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.