Το παλάτι του Οδυσσέα (Μαρία Ρουσάκη, Ναταλία Καπατσούλια)

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Παράθυρο στο βιβλίο

 

Το παλάτι του Οδυσσέα

Συγγραφέας: Μαρία Ρουσάκη

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Εκδόσεις: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Ο Οδυσσέας ήταν ένας αδέσποτος σκύλος που μια μέρα βρέθηκε κοντά στον Ιάσονα και την οικογένειά του. Αποφάσισαν να τον φροντίσουν και να του προσφέρουν όλα εκείνα που σίγουρα στερήθηκε, τριγυρνώντας μόνος στον κόσμο.

Ο μπαμπάς μάλιστα φρόντισε να του φτιάξει ένα ξύλινο σπίτι. ‘’ Κομμάτι κομμάτι χτίζεται η αγάπη’’ είπε στον μικρό Ιάσονα. Έφτιαξε λοιπόν ένα όμορφο, μικρό, πολύχρωμο παλάτι με τη βοήθειά του. Δυστυχώς όμως ο Οδυσσέας δεν πήγε να κοιμηθεί στο νέο του σπίτι, μα κάτω από μια συκιά. Στενοχωρήθηκε ο Ιάσονας και αποφάσισε να του στρώσει μέσα μια κουβέρτα. Επίσης να του βάλει και μια μπάλα, μήπως και κατάφερνε κάτι. Άδικος ο κόπος. Εκείνος επέμενε να κοιμάται κάτω από τη συκιά.

Τότε σκέφτηκε ότι επειδή ο Οδυσσέας είναι πολυταξιδεμένος και ίσως έχει δει όλο τον κόσμο, έπρεπε να του φτιάξει κάτι πιο εντυπωσιακό, όπως ο Παρθενώνας, το Κολοσσαίο ή το Μπιγκ Μπεν…. Έτσι θα έδειχνε την αγάπη του…

Το βιβλίο ανήκει στη σειρά <<Διαβάζω ιστορίες>> και απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Διαβάζοντάς το θα καταλάβουν τι χρειάζεται ένα ζώο για να νιώσει ασφάλεια και στοργή.

Πρόκειται για μια πολύ όμορφη ιστορία που αναφέρεται στην τεράστια αγάπη των ανθρώπων για τα ζώα. Στην ανάγκη τους να τους προσφέρουν απλόχερα φροντίδα και αγάπη και να τα μεγαλώσουν κοντά τους.

Εστιάζει περισσότερο στην ύπαρξη αδέσποτων ζώων και στην ανάγκη τους για τροφή και φροντίδα. Τα ζώα αυτά συμπεριφέρονται με ένα διαφορετικό τρόπο. Δεν ενδιαφέρονται αν θα μείνουν σε ‘’παλάτια’’ ή σε μικρότερα σπιτάκια ή ακόμη αν θα κοιμηθούν κάτω από δέντρα. Δεν νοιάζονται αν θα ξαπλώσουν πάνω σε μια κουβέρτα ή στο γρασίδι ενός κήπου. Εκείνο που σίγουρα τα κάνει ευτυχισμένα είναι να νιώθουν την αγάπη γύρω τους. Τότε μόνο έρχονται κοντά στον άνθρωπο και γίνονται πιστοί φίλοι του.

Η ιστορία γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα με την αναφορά σε μνημεία παγκόσμιου πολιτισμού, κάτι που μας δίνει την ευκαιρία για συζήτηση με τα παιδιά.

Στο τέλος του βιβλίου διατίθεται κωδικός QR code με την αφήγηση της ιστορίας. Επίσης υπάρχουν δραστηριότητες που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.