Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Παράθυρο στο βιβλίο (Το δέντρο που γελούσε)

Tο δέντρο που γελούσε

Συγγραφέας: Κατερίνα Αναγνώστου

Εικονογράφηση: Πωλίνα Παπανικολάου

Εκδόσεις: Σαΐτη

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένα δέντρο στη μέση του δάσους. Ένα δέντρο πολύ αγαπητό στα ζώα. Η ανάσα του έμοιαζε με γέλιο κι αυτό το έκανε μοναδικό. Πάνω και γύρω του ζούσαν πολλά ζώα.

Μια νύχτα όμως, ξέσπασε φοβερή καταιγίδα και ο φόβος απλώθηκε παντού, μια και το δέντρο αυτό, ήταν το ψηλότερο. Τα ζώα που άλλοτε ζούσαν πάνω του έτρεξαν μακριά. Ξάφνου ένας κεραυνός χτύπησε το δέντρο. Εκείνο άρπαξε φωτιά. Σταμάτησε πια να γελά.

Τα ζώα προσπάθησαν να συνεχίσουν τη ζωή τους όμως η χελώνα δεν έφευγε από κοντά του. Του κρατούσε συντροφιά και βλέποντάς το να μαραζώνει καθημερινά, κάλεσε τους αλλοτινούς κατοίκους του σε συνέλευση ώστε να βρουν τρόπο να το βοηθήσουν.

Θα καταφέρουν να συμφωνήσουν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να βοηθήσουν το δέντρο να θεραπευτεί;

Ένα εκπληκτικό παραμύθι για τα παιδιά της πρωτοσχολικής ηλικίας μα και μεγαλύτερα, που μιλά για τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη.

Με όμορφο τρόπο η κ. Αναγνώστου χρησιμοποιώντας το δέντρο, με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του, το γέλιο του, μα και τους κατοίκους αυτού, τα διάφορα ζώα, βοηθά όλους μας να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμή μας όταν είμαστε ενωμένοι. Δείχνοντας εμπιστοσύνη στους συνανθρώπους μας και αναλαμβάνοντας από κοινού δράση, μπορούμε να ξεπεράσουμε εμπόδια, να διορθώσουμε λάθη μας, και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες να καταφέρουμε τα πάντα.

Ο καθένας είναι μοναδικός, με τους δικούς του ρυθμούς, τις δικές του ικανότητες, κάνοντας ενδεχομένως τις επιλογές του και τα λάθη του. Όταν όμως υπάρχει διάθεση για συνεργασία και βοήθεια, τότε όλοι μαζί μπορούν να μάθουν μέσα απ’ τα λάθη τους και να ολοκληρώσουν το παζλ που θα δώσει την πολυπόθητη λύση σ’ ένα πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο βοηθώντας στο γενικότερο καλό.

Όμορφη η εικονογράφηση της Πωλίνας Παπανικολάου, ζωντανεύει την ιστορία του δέντρου με μοναδικό τρόπο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.