Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Παράθυρο στο βιβλίο (Στο τικ τακ του ρολογιού)

Στο τικ τακ του ρολογιού

Συγγραφέας: Παναγιώτα Στρίκου-Τομοπούλου

Εικονογράφηση: Βανέσσα Ιωάννου

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

<<Να μάθεις την ώρα για να προγραμματίζεις σωστά το χρόνο σου>>. Τα λόγια του μπαμπά του, έκαναν τον Κωστή να αναρωτηθεί πώς γίνεται αυτό. Μ’ ένα ρολόι δώρο από τον παππού και μια ευχή να ‘ναι πολύχρωμες οι ώρες του, ο Κωστής θα προσπαθούσε να μάθει την ώρα.

Το ρολόι αυτό γίνεται η αφορμή να βλέπει ο Κωστής, κοιτάζοντάς το και χρησιμοποιώντας τη φαντασία του, παιχνιδιάρικες εικόνες. Εικόνες που μόνο ένα παιδί μπορεί να δημιουργήσει.

Και φτάνει η πολυπόθητη στιγμή. Μαθαίνει την ώρα. Προγραμματίζει πια τα πάντα. Πρωινό ξύπνημα, σχολείο, φαγητό, διάβασμα, δραστηριότητες. Όλα στην ώρα τους. Οι μέρες του κυλάνε χωρίς απρόοπτα, καθυστερήσεις και αγωνίες.

Όταν μια μέρα πάνω στο παιχνίδι κόβεται το λουράκι και το ρολόι πέφτει κάτω ο Κωστής το βάζει στην τσέπη του. Αργότερα ανακαλύπτει πως χάλασε.

Θα μπορέσει να ακολουθήσει το καθημερινό του πρόγραμμα χωρίς αυτό; Θα τρέξει να το φτιάξει ώστε να πηγαίνουν όλα στη ζωή του σαν ρολόι, ή θα συνειδητοποιήσει πως και χωρίς αυτό η ζωή είναι ενδιαφέρουσα και απολαυστική;

Ένα όμορφο βιβλίο για τα παιδιά της πρωτοσχολικής ηλικίας που μιλά για τη σχέση του ανθρώπου με το χρόνο, τις υποχρεώσεις, την ανεμελιά.

Ένα ωραίο βιβλίο για την έλλειψη χρόνου που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, μικροί και μεγάλοι. Τρέχουμε καθημερινά να προλάβουμε τα πάντα, είτε στη δουλειά, είτε στο σπίτι και την οικογένεια, με αποτέλεσμα να χάνουμε σημαντικές στιγμές, να ζούμε χωρίς να απολαμβάνουμε εξαιτίας υποχρεώσεων τίποτα. Η ζωή είναι μικρή και πρέπει να βρίσκουμε τρόπους να περνάμε ευχάριστα, να τη γεμίζουμε με χαρά, συντροφικότητα, παιχνίδι, ξεγνοιασιά διώχνοντας μακριά το άγχος και ξεφεύγοντας που και που απ’ το καθημερινό πρόγραμμά μας και τη ρουτίνα μας.

Η καλογραμμένη αυτή ιστορία, συνδυασμένη με την υπέροχη και τόσο ιδιαίτερη εικονογράφηση της Βανέσσας Ιωάννου κάνουν το βιβλίο μοναδικό και αγαπητό σε όλους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.