Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Παράθυρο στο βιβλίο (Ο μάγος του 13)

Ο μάγος του 13

Συγγραφέας: Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου

Εικονογράφηση: Γεωργία Στύλου

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Ένα κρύο πρωινό του χειμώνα στην οδό Ελπίδας, τα παιδιά απολαμβάνουν το παιχνίδι τους, παρακαλώντας να ρίξει επιτέλους το πολυπόθητο χιόνι.

Την ίδια ώρα στον αριθμό 13 της ίδιας γειτονιάς, ο κύριος Ευτύχης απ’ το παραθύρι του και συμπονώντας τα παιδιά, κάνει τα μαγικά του ώστε να ‘ρθει το χιόνι. Το χιόνι του ίδιου απογεύματος τον έκανε μάγο στα μάτια τους. Ξεκίνησαν λοιπόν το τρελό τους παιχνίδι και την κατασκευή ενός μεγάλου χιονάνθρωπου. Όταν όμως τον έφτιαξαν, συνειδητοποίησαν πως το μέρος που διάλεξαν, ήταν αρκετά μακριά απ’ το σπίτι της Άννας η οποία λόγω κινητικών προβλημάτων ήταν αναγκασμένη να βρίσκεται συνέχεια μέσα στο σπίτι .

Τα παιδιά λοιπόν ζήτησαν από τον κύριο Ευτύχη, άλλο ένα μαγικό, ώστε ο χιονάνθρωπος να πάει κοντά στο σπίτι της Άννας, μια και η ίδια δεν διέθετε καροτσάκι ώστε να βγει έξω.

Θα πραγματοποιήσει άραγε κι αυτή την επιθυμία των παιδιών ο μάγος ή θα χρειαστεί η συμβολή και άλλων μάγων, ώστε να χαρίσουν στη μικρή Άννα το χαμόγελο που έλειπε απ’ τη ζωή της;

Υπέροχη η ιστορία της Χρυσάνθης Πρωτοψάλτου για τα παιδιά της πρωτοσχολικής ηλικίας, με κεντρικό θέμα τις ανθρώπινες σχέσεις. Τις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ ατόμων που ζουν στην ίδια πολυκατοικία, στην ίδια γειτονιά, στην ίδια πόλη.

Ο μάγος του 13 είναι ένας απ’ τους πολλούς ανθρώπους που τρέφουν αισθήματα συμπόνιας, αγάπης, αλληλοβοήθειας προς τους συνανθρώπους του. Αποτελεί παράδειγμα και πρότυπο για όλους μας, που πρέπει ζώντας σε μια κοινωνία ανθρώπων, να κοιτάζουμε γύρω μας και να βοηθάμε όταν και όπου χρειάζεται.

Το βιβλίο μπορεί να διαβαστεί σε μια τάξη και να χρησιμεύσει ως αφoρμή συζήτησης με τα παιδιά, για την οικογένεια, τις σχέσεις, την αγάπη και το ενδιαφέρον προς το συνάνθρωπο, αισθήματα που μας κάνουν ξεχωριστούς.

Ο μάγος του 13 ανήκει στη σειρά <<διαβάζω ιστορίες>> . Στο τέλος περιλαμβάνει δραστηριότητες που θα χαροποιήσουν και θα διασκεδάσουν τα παιδιά.

Η εξαίρετη εικονογράφηση από τη Γεωργία Στύλου συμπληρώνει τη μαγεία της όμορφης αυτής ιστορίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.