Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Παράθυρο στο βιβλίο (Η πολιτεία των παπουτσιών και ο ξυπόλυτος Ιππόλυτος)

Η πολιτεία των παπουτσιών και ο ξυπόλυτος Ιππόλυτος

Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Τζαμιώτης

Εικονογράφος: Σάντρα Ελευθερίου

Εκδόσεις: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Υπήρχε κάποτε μια πολιτεία πλούσια, που ήταν γνωστή για το καλό της γούστο. Εκεί κυβερνούσε ένας σπουδαίος κατασκευαστής παπουτσιών. Έφτιαχνε τα πιο όμορφα παπούτσια και τα χάριζε στους υπηκόους του. Έτσι ο καθένας τους είχε όσα ζευγάρια παπούτσια ήθελε.

Σ’ αυτή την πολιτεία έφτασε μια μέρα, ο Ιππόλυτος. Ένας καλός τεχνίτης παπουτσιών, μα φτωχός και ξυπόλυτος. Ο πόλεμος τον είχε αναγκάσει να φύγει απ’ την πατρίδα του αναζητώντας μέρος να μείνει και δουλειά.

Επειδή στην πολιτεία αυτή απαγορευόταν να περπατά κανείς ξυπόλυτος, βρέθηκαν πολλοί που προσφέρθηκαν να τον βοηθήσουν, χαρίζοντάς του παπούτσια. Όμως κάθε φορά που γινόταν αυτό, ο Ιππόλυτος αρνιόταν ευγενικά, αφού κανένα ζευγάρι δεν ταίριαζε στα πόδια του. Δεν άργησε ο Ιππόλυτος να καταλάβει πως οι άνθρωποι της πολιτείας δεν ήταν ευτυχισμένοι όπως πίστευε, μα και οι κάτοικοι, πως τα παπούτσια δεν ταίριαζαν ούτε σε εκείνους. Ο Ιππόλυτος ανέλαβε δράση…

Η ιστορία του Ιππόλυτου απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Περιέχει στοιχεία παραμυθιών που αγαπούν τα παιδιά, όπως ο βασιλιάς και οι υπήκοοι και περνά πολλά μηνύματα.

Είναι μια ιστορία που δείχνει πως ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και μοναδικός. Ο καθένας έχει τις δικές του επιθυμίες και όνειρα και τη δική του οπτική στην ευτυχία. Ζει με άλλους, αφουγκράζεται τους άλλους όμως ως ξεχωριστή προσωπικότητα, πρέπει να έχει το θάρρος και την τόλμη να υψώνει τη φωνή του σε ότι δεν του ταιριάζει ως χαρακτήρα και να αντιδρά χωρίς να παρασύρεται από άλλους. Να μην τυφλώνεται μπροστά στο πλούσιο ή φανταχτερό, αλλά να αναζητά μόνο αυτό που του χρειάζεται πραγματικά. Η ευτυχία δεν βρίσκεται στα πολλά, αλλά στα χρήσιμα. Να αγωνίζεται για το σωστό και το δίκαιο, βρίσκοντας πάντα τρόπο να το διεκδικεί με ευγένεια, επιμονή και υπομονή.

Υπέροχη η εικονογράφηση από τη Σάντρα Ελευθερίου. Με έντονα χρώματα ζωντανεύει την ιστορία και την κάνει ελκυστική στα παιδιά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.