Πρόσωπο με Πρόσωπο (Baptist Cornabas, Antoine Corbineau)

Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου

ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

 

Πρόσωπο με Πρόσωπο

Baptist Cornabas

Εικόνες: Antoine Corbineau

Μετάφραση: Μαρίζα Ντεκάστρο

Διόπτρα

Η Μητέρα Τερέζα γεννήθηκε το 1910 στο Ισκίμπ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Σε ηλικία 18 ετών ξεκίνησε τη θρησκευτική της εκπαίδευση στην Ιρλανδία ενώ τρία χρόνια αργότερα ορκίστηκε μοναχή και διάλεξε το θρησκευτικό της όνομα, αδελφή Μαρία Τερέζα. Για έξι χρόνια δίδασκε σε άπορα παιδιά στην Καλκούτα, όπου οι μαθητές της την φώναζαν «Μα» που θα πει «Μητέρα». Το 1948 εγκατέλειψε το μοναστήρι, για να ζήσει ανάμεσα στους φτωχούς και να τους βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορούσε. Το 1950 ίδρυσε το Τάγμα των Ιεραποστόλων της Φιλανθρωπίας. Τιμήθηκε το 1979 με το Νόμπελ Ειρήνης.

Η Αντζελίνα Τζολί γεννήθηκε το 1975 στο Λος Άντζελες. Σε ηλικία 11 ετών φοίτησε στο Ινστιτούτο Θεάτρου και Κινηματογράφου Λι Στράσμπεργκ ενώ μόλις τελείωσε το λύκειο, ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός. Το 2001 ανέλαβε πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες. Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο (Σιέρα Λεόνε, Τανζανία, Κένυα κ.α.) για να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη. Πίστευε ότι θα τραβούσε πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας κι έτσι θα ευαισθητοποιούσε την κοινή γνώμη για την άθλια κατάστασή τους.

Η Μητέρα Τερέζα και η Αντζελίνα Τζολί είναι δύο από τα είκοσι συνολικά πρόσωπα που παρουσιάζονται στο βιβλίο. Ανάμεσά τους θα συναντήσουμε προσωπικότητες όπως ο Χριστόφορος Κολόμβος με τον Νιλ Άρμστρονγκ, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι με τον Στιβ Τζομπς, η Ολυμπία Ντε Γκουζ με την Έμα Γουάτσον και άλλοι. Όλα τα πρόσωπα παρουσιάζονται ανά δύο, σε εντυπωσιακές αναδιπλούμενες εικόνες που ξετυλίγονται, για να διαβάσουμε τις πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που μας δίνονται. Στο κέντρο μπορούμε να διαβάσουμε το κοινό σημείο που συνδέει τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Για παράδειγμα την Αντζελίνα Τζολί και τη Μητέρα Τερέζα τους ενώνει το γεγονός πως και οι δυο βοήθησαν τους φτωχούς. Οι εικόνες του Antoine Corbineau γοητεύουν, καθώς είναι πολύχρωμες και εξαιρετικά πρωτότυπες. Μετά την παρουσίαση των δύο προσωπικοτήτων ακολουθεί ένα χρονολόγιο, το οποίο εμπλουτίζεται με νέα πρόσωπα και πληροφορίες, για να αντιληφθούν τα παιδιά την χρονική περίοδο που έζησαν. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει ένας παγκόσμιος χάρτης με τις περιοχές όπου έδρασαν. Εξαιρετική η μετάφραση από τη Μαρίζα Ντεκάστρο.

Μια καλαίσθητη έκδοση από τις εκδόσεις Διόπτρα.

*Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Θεσσαλία (29-08-21)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.