Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλίο στο μικροσκόπιο (Ο Αρκούδος, το Πιάνο, ο Σκύλος και το Βιολί)

 

Ο Αρκούδος, το Πιάνο, ο Σκύλος και το Βιολί

David Litchfield

Μετάφραση: Μαριάννα Ψύχαλου

Μικρή Σελήνη

Ο Έκτορας είναι βιολιστής και ο σκύλος του ο Ούγκο ένας από τους μεγαλύτερους θαυμαστές του. Είναι οι καλύτεροι φίλοι. Τον τελευταίο καιρό ο Έκτορας είναι απογοητευμένος, γιατί θεωρεί πως η μουσική του είναι ξεπερασμένη και πως κανείς δεν θέλει πια να ακούσει έναν γέρο βιολιστή, όταν υπάρχει ο διάσημος Αρκούδος – πιανίστας. Νιώθει πως το όνειρό του να παίξει στο μεγάλο θέατρο της πόλης έχει πια σβήσει, γι’ αυτό αποφασίζει να βάλει το βιολί του στη θήκη του και να μη βγει ξανά στον δρόμο για να παίξει.

Ένα βράδυ ξυπνάει από έναν περίεργο ήχο. Σηκώνεται από το κρεβάτι του, διασχίζει τον διάδρομο και ανοίγει την πόρτα που οδηγεί στην ταράτσα. Εκεί αντικρίζει τον Ούγκο να παίζει βιολί με έναν τρόπο μαγικό! Τα νέα για τον ταλαντούχο σκύλο – βιολιστή διαδίδονται γρήγορα, ώσπου μια μέρα έρχεται να τον ακούσει ο διάσημος Αρκούδος – πιανίστας και του κάνει πρόταση να συμμετάσχει στην περιοδεία του…

Κάθε νέο βιβλίο του συγγραφέα – εικονογράφου David Litchfield είναι μια ευχάριστη έκπληξη για μικρούς και μεγάλους. Μετά τα υπέροχα βιβλία «Ο αρκούδος και το πιάνο» & «Ο παππούς μου έχει φίλο έναν γίγαντα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη το νέο του βιβλίο.

Ένα βιβλίο για την πραγματική φιλία ανάμεσα σε έναν ηλικιωμένο άνθρωπο κι έναν σκύλο. Όλα δείχνουν πως τίποτε δεν πρόκειται να τους χωρίσει. Όταν όμως έρχεται μια επαγγελματική πρόταση στον έναν από τους δύο, η σχέση κλονίζεται. Η αγάπη είναι αυτή που μπορεί να ισορροπήσει τα πράγματα και να αποδείξει για μια ακόμα φορά πως όταν υπάρχει, μπορεί να κυριαρχήσει και να διώξει θυμούς, εντάσεις και πίκρες μακριά.

Το βιβλίο δεν στέκεται μόνο εκεί αλλά πραγματεύεται και άλλα θέματα, όπως την πίστη στην πραγματοποίηση των ονείρων. Ακόμη κι αν περνούν τα χρόνια, ακόμα κι αν εξανεμίζονται οι ελπίδες, δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε τα όνειρά μας αλλά να περιμένουμε εκείνη τη στιγμή που θα κάνει την καρδιά μας να χτυπήσει και πάλι δυνατά.

Ο συμπαθής ήρωας - αρκούδος από το βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2017 «Ο αρκούδος και το πιάνο» κάνει την εμφάνισή του με έναν εξαιρετικά πρωτότυπο τρόπο. Τότε δυο άνθρωποι ήταν αυτοί που του είχαν δώσει την ευκαιρία να αλλάξει τη ζωή του, δοκιμάζοντας όμως τη σχέση του με τους παλιούς του φίλους. Έρχεται λοιπόν τώρα κι αυτός να δώσει την ευκαιρία σε κάποιον άλλο, τον Ούγκο.

Ονειρικό και συγκινητικό το περιβάλλον που δημιουργεί ο David Litchfield και σε αυτό το βιβλίο του. Αξίζει να γίνει αναφορά από γονείς και εκπαιδευτικούς στους μουσικούς του δρόμου αλλά και γενικότερα στη δύναμη της μουσικής. Το πιάνο και το βιολί έχουν την τιμητική τους στην ιστορία.

Σκληρόδετη έκδοση, υπέροχη εικονογράφηση, κείμενο ουσίας από τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη. Αναζητήστε το!

*Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Θεσσαλία» 9/06/19.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.