Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλίο στο μικροσκόπιο (Η μικρή ιστορία του Αντζελίνο Μπράουν)

Η μικρή ιστορία του Αντζελίνο Μπράουν

Ντέιβιντ Άλμοντ

Εικόνες: Άλεξ Τ. Σμιθ

Μετάφραση: Μάνος Τζιρίτας

Ηλικία: 8+

Πατάκης, 2018

Μόλις οι πόρτες κλείνουν, ο Μπερτ βάζει μπρος τη μηχανή. Οδηγεί το ίδιο λεωφορείο στην ίδια διαδρομή δέκα ολόκληρα χρόνια. Παλιά ο Μπερτ ήθελε πολύ να οδηγεί λεωφορείο, όχι όμως τώρα. Όχι πια! Φανάρια, κίνηση, μποτιλιάρισμα, στάσεις τον κουράζουν πολύ! Ευτυχώς που σε λίγο έρχεται η ώρα της σύνταξης και θα είναι επιτέλους ελεύθερος!

Μια μέρα νιώθει ένα φτερούγισμα στο στήθος του. Το σακάκι τον στενεύει. Δεν μπορεί να πάρει ανάσα. Σβήνει γρήγορα τη μηχανή. Πιστεύει πως παθαίνει έμφραγμα!

Όταν όμως ηρεμεί, καταλαβαίνει πως δεν πονάει. Πιστεύει πως έχει κάνει λάθος κι αυτό τον ανακουφίζει. Είναι σίγουρος όμως πως κάτι κινείται στο πέτο του σακακιού του. Βάζει το χέρι του και βγάζει έξω ένα πραγματάκι που είναι ντυμένο στα άσπρα και έχει φτερά.

Δεν αργεί να διαπιστώσει πως είναι ένας μικροσκοπικός πανέμορφος άγγελος…

Ένα απολαυστικό βιβλίο που από τις πρώτες σελίδες - με την εμφάνιση του μικροσκοπικού αγγέλου και του τυπάκου με τα μαύρα- κερδίζει την προσοχή μας. Η πρωτοτυπία του θέματος αλλά και οι συνεχόμενες ανατροπές στην εξέλιξη της ιστορίας κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Το χιούμορ αλλά και η συγκίνηση δεν θα μπορούσαν να λείπουν. Όσο για το ανατρεπτικό τέλος, δεν χρειάζονται ιδιαίτερα σχόλια. Απλά μοναδικό!

Δεν θα περίμενα τίποτα λιγότερο από τον ξεχωριστό Ντέιβιντ Άλμοντ που μας έχει συνηθίσει σε εξαιρετικές δουλειές: «Ένας ιπτάμενος μπαμπάς, 2011» και «Το αγόρι που κολύμπησε με τα πιράγχας, 2014» και μας έχει λείψει εκδοτικά.

Ένα βιβλίο για τον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να παίξει ένας άνθρωπος στη ζωή μας. Που μπορεί να μας βοηθήσει να τη δούμε με άλλα μάτια κι ας τη θεωρούμε ανιαρή και κουραστική. Γρήγορα θα έρθει η στιγμή που θα αφήσουμε πίσω μας όλα όσα μας πλήγωσαν και μας πόνεσαν και θα δώσουμε ξανά την ευκαιρία στον εαυτό μας να κάνει μια καινούρια αρχή.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.