Ιδιωτική παραλία (Sophie Lescaut)

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

 

Ιδιωτική παραλία

Κείμενο – εικόνες: Sophie Lescaut

Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή

Κλειδάριθμος

Μια όμορφη καλοκαιρινή μέρα η κυρία Ορνιθόρυγχος έχει διάθεση για παραλία. Παίρνει την τσάντα της και ρίχνει μέσα πετσέτες, φτυαράκια, κουβαδάκια, τσουγκράνες, γυαλιά ηλίου, σωσίβια, μαγιό, ρακέτες και όσα ακόμα χώραγε η τσάντα της. Μετά βάζει αντηλιακό στα επτά παιδιά της και χαρούμενοι, όλοι μαζί, ξεκινούν.

Μόλις βρίσκουν την παραλία, βλέπουν ξαφνικά μπροστά τους έναν βούβαλο να τους λέει πως απαγορεύονταν εκεί τα ζώα με ράμφος. Ήταν μια ιδιωτική παραλία! Η μαμά δεν είχε όρεξη να κάνει φασαρία κι έτσι αποφάσισε να μαζέψουν τα πράγματά τους και να πάνε στην επόμενη. Όμως, κι εκεί μια στρουθοκάμηλος τους πλησίασε λέγοντάς τους πως στη συγκεκριμένη παραλία απαγορεύονταν τα ζώα με τρίχες και πως έπρεπε να φύγουν κι από κει. «Δεν σας θέλουμε εδώ, πάρτε πόδι γρήγορα, βρομοποντίκια με πατούσες!». Ήρεμη η μαμά, παρά τα προσβλητικά λόγια, για ακόμα μια φορά λέει στα παιδιά της να μαζέψουν τα πράγματά τους και ξεκινούν για άλλη παραλία…

Μια ξεχωριστή πρόταση από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Η συγγραφέας Sophie Lescaut μιλά για τη διαφορετικότητα και την αποδοχή χρησιμοποιώντας μια οικογένεια ορνιθόρυγχων, που το μόνο που θέλουν είναι να βρουν μια παραλία για να κάνουν μπάνιο. Καθόλου τυχαία δεν επέλεξε τα συγκεκριμένα ζώα, που έχουν στοιχεία πτηνού, θηλαστικού αλλά και ερπετού. Παρά την απόρριψη και τον χλευασμό, όμως, από τα άλλα ζώα, καταφέρνουν όχι μόνο να πετύχουν τον σκοπό τους, να κολυμπήσουν δηλαδή, αλλά να συμφιλιώσουν όλα τα ζώα και να δώσουν το παράδειγμα για το πώς θα πρέπει να λειτουργεί μια κοινωνία. Εξαιρετικό και το εξώφυλλο του βιβλίου με τη μαμά να κλοτσά και να σπάει την πινακίδα με τις δυο λέξεις που δεν τους άφησαν να απολαύσουν τη μέρα τους: «ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ». Το βιβλίο προτείνεται για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, τα οποία θα το αγαπήσουν, όχι μόνο για τις όμορφες εικόνες αλλά και για το χιούμορ και τους συμπαθέστατους και διαφορετικούς ήρωες του.

*Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΙΑ (22-08-21)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.