ΧΑΘΗΚΕ Η ΜΠΑΛΑ… ΞΑΝΑ! (Ελένη Γεωργοστάθη, Λέλα Στρούτση)

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΟΔΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΩΝΙΑ

 

ΧΑΘΗΚΕ Η ΜΠΑΛΑ… ΞΑΝΑ!

Συγγραφέας: Ελένη Γεωργοστάθη

Εικονογράφηση: Λέλα Στρούτση

Εκδόσεις: Ψυχογιός

 

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς ήρθε για να μας ξεσηκώσει. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου επιτυχημένου βιβλίου με τίτλο «Χάθηκε η μπάλα» η Ελένη Γεωργοστάθη επανέρχεται με μια ακόμα συναρπαστική περιπέτεια που ξετυλίγεται μέσα στα γήπεδα και όχι μόνο!

Οι ήρωες γνωστοί αλλά κάπως αλλαγμένοι. Οι ταλαντούχες αδερφές Φώφη και Σόφη, ασχολούνται πλέον με το μπάσκετ που έχει γίνει η καθημερινότητά τους, ο πατέρας τους αν και θεωρεί ότι οι γυναίκες δεν κάνουν για το συγκεκριμένο σπορ γιατί όπως λέει… είναι μια βλακεία και μισή… σιγοντάρει τελικά την προσπάθειά τους, η μητέρα τους πιστεύει ότι είναι χάσιμο χρόνου, ενώ ο αδερφός τους Γιάννης, είναι παραδόξως «κολλημένος» με το πινγκ πονγκ!

Και το πρωτάθλημα ξεκινά. Οι Αήττητες, παίρνουν την κάτω βόλτα, αλλά κάτι μαγικό γίνεται και αλλάζουν όλα! Ποια είναι η Μαρία Αντεμπαγιόρ και τι ρόλο θα παίξει στην ιστορία το κομμωτήριο με την ονομασία «Εναλλακτικές Κομμώσεις Α.Α.»;

Η Ελένη Γεωργοστάθη έρχεται για άλλη φορά με το καινούργιο της βιβλίο, να μας ταξιδέψει στα άδυτα του αθλητισμού με παντιέρα αξίες όπως η προσπάθεια, η φιλοδοξία, τα όνειρα κ.α. Η ιστορία ξετυλίγεται μέσα από διαλόγους, έξυπνους γεμάτους χιούμορ και πολλές ανατροπές. Η έμπνευση της συγγραφέως, προέρχεται προφανώς από γνωστούς υπαρκτούς πρωταθλητές, που κατάφεραν μέσα από πολλές δυσκολίες να φτάσουν και - όχι μόνο- να αγγίξουν την κορυφή. Έτσι, καταφέρνει με έξυπνο τρόπο μέσα από τη γραφή της, να δώσει ερεθίσματα τους μικρούς αναγνώστες, να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, όσο εμπόδια και αν συναντήσουν. Παράλληλα, βρίσκει τρόπους, να προσεγγίσει τα θέλω του καθενός με εκείνα που τους ταιριάζουν, χωρίς βία και πρέπει και κυρίως δίχως διδακτισμό. Κύριο μέλημα της ιστορίας, είναι οι επιλογές των ίδιων των παιδιών και η απόλαυση των εσωτερικών αναγκών τους μέσα από το συγκεκριμένο άθλημα, και όχι η όποια λανθασμένη και ενίοτε εγωιστική στάση των υπολοίπων. Όμορφη εικονογράφηση από τη Λέλα Στρούτση.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.