ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΕΝΟΣ UFO 4/ Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΕΝΟΣ UFO (Γιώργος Κωνσταντινίδης, Σωτήρης Μητρούσης)

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΟΔΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΩΝΙΑ

 

ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΕΝΟΣ UFO 4 – Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΕΝΟΣ UFO

Συγγραφέας: Γιώργος Κωνσταντινίδης

Εικονογράφηση: Σωτήρης Μητρούσης

Εκδόσεις: Μίνωας

 

Ο συγγραφέας Γιώργος Κωνσταντινίδης και ο εικονογράφος Σωτήρης Μητρούσης «ξαναχτυπούν» με ένα ακόμα χιουμοριστικό βιβλίο! Αυτή τη φορά, καταπιάνονται με θέμα, την περιπλάνηση του Οδυσσέα, και έτσι αποφασίζουν να δημιουργήσουν μια ταινία που τους ζητήθηκε από τη δασκάλα τους μέσα από ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που τα έχει όλα! Οι δεκαέξι ήρωες ορμούν στην περιπέτεια και το αποτέλεσμα είναι ξεκαρδιστικό. Το βιβλίο διαπραγματεύεται αληθινά γεγονότα τα οποία διαδέχονται το ένα το άλλο με τρελούς ρυθμούς. Για αρχή θα πρέπει να αποφασίσουν ποιος θα φτιάξει τα κουστούμια, τα σκηνικά αλλά κυρίως ποιος θα κάνει τον Οδυσσέα. Αργότερα ποιος θα είναι ο σκηνοθέτης, ο οπερατέρ, η μακιγιέζ και γενικότερα τον τρόπο που θα διαχειριστούν την αποστολή που τους ανατέθηκε. Όταν κάποια στιγμή θα καταλήξουν, η ιστορία θα ξεκινήσει όπως ακριβώς και το ταξίδι του Οδυσσέα. Τα κεφάλαια θα διαδέχονται το ένα το άλλο, φτάνοντας στην τελευταία σκηνή του έργου που δεν είναι άλλη από τη συνάντηση με την Πηνελόπη. Όμως τίποτα δεν θα είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν το έργο;

Η συγκεκριμένη σειρά βιβλίων, είναι απόλυτα ανατρεπτική, με γρήγορους διαλόγους, έξυπνο χιούμορ και απόλυτα συνυφασμένη με την εικονογράφηση. Η γραμματοσειρά αλλά κυρίως τα ενδιάμεσα σουρεαλιστικά σκίτσα που ντύνουν το κείμενο, το συγκαταλέγουν στα λεγόμενα «έξυπνα» βιβλία που τρελαίνονται να διαβάζουν οι μικροί αναγνώστες.

Όμορφη γραφή, που περνάει υπόγεια γνώσεις σχετικά με τη μυθολογία -έστω και συγκεκαλυμμένα- και η οποία είναι απολύτως αναγνωρίσιμη ως συγγραφικό στίγμα του συγγραφέα αλλά ταυτόχρονα και του εικονογράφου. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τα παιδιά των προεφηβικών χρόνων, προτιμούν τέτοιους είδους βιβλία που τους ξεκουράζουν και κυρίως τους διασκεδάζουν. Η κεντρική ιδέα των δημιουργών, εξελίσσεται μέσα από την περιπέτεια και την άφθονη δόση χιούμορ σε ένα ανάγνωσμα που εύκολα μπορεί να διαβαστεί από όλες τις ηλικίες. Η καθημερινότητα περιπλέκεται με τη φαντασία και το αποτέλεσμα είναι άκρως απολαυστικό! Όμορφες πληροφορίες στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου σχετικά με τον κινηματογράφο τις τέχνες γενικότερα, αλλά κυρίως για τον μεγάλο ραψωδό Όμηρο.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.