ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕ ΔΡΑΚΟΥΣ (Άντι Σέπερντ, Σάρα Όγκιλβι)

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Οδός Παραμυθιού και Ιστορίας Γωνία

 

 

ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕ ΔΡΑΚΟΥΣ

Συγγραφέας: Άντι Σέπερντ

Εικονογράφηση: Σάρα Όγκιλβι

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

 

Το πρώτο βιβλίο των «Δράκων» από τη συγγραφέα Άντι Σέπερντ, έρχεται να μας απογειώσει, να μας ταξιδέψει, να μας κάνει να γελάσουμε και κυρίως να εξάψει την πιο τρελή φαντασία μας!

Ο μικρός Τόμας, ανακαλύπτει στην αυλή του παππού του ένα περίεργο δέντρο που έμοιαζε με γιγάντια σφουγγαρίστρα, πράσινη, αγκαθωτή και ροζιασμένη! Η περιέργειά του ήταν τόσο μεγάλη που αποφασίζει να κόψει ένα κόκκινο καρπό και να τον βάλει στην τσέπη του. Όμως η περιέργειά του γρήγορα μετατρέπεται σε εντυπωσιασμό όταν αντιλαμβάνεται ότι μέσα από αυτόν ξεπετάγεται ένας μικροσκοπικός δράκος! Μάλιστα λαμπύριζε τόσο πολύ, που αποφασίζει να τον ονομάσει Λάμπη! Από εκείνη τη στιγμή και μετά θα πρέπει να αναλάβει την ανατροφή του μικρού αυτού δράκου, που δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Και αυτό διότι το μωρό δράκος θα είναι πολύ ζημιάρικο, ακατάστατο και πολλές φορές «εκρηκτικό»!!

Γρήγορα θα αντιληφθεί ότι το περίεργο δέντρο καλλιεργεί δράκους μέσα από τους καρπούς του και εκείνους με την παρέα του αποφασίζουν να ασχοληθούν αποκλειστικά με την καλλιέργειά τους!!

Μια εντυπωσιακή ιστορία από εκείνες που σε κάνουν να χαμογελάς σε κάθε γύρισμα σελίδας. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ποιο από τα δυο βιβλία που πήρα στα χέρια μου, μου άρεσε περισσότερο. Νομίζω ότι και τα δυο «κουμπώνουν» αρμονικά σαν αρχή, μέση και τέλος. Η εικονογράφηση, ζωντανεύει και το κείμενο ντύνεται μοναδικά. Η φαντασία των μικρών αναγνωστών εξάπτεται μέσα από την χιουμοριστική πλοκή και τα παιδιά αντιλαμβάνονται μαγικά, ότι όλα εκείνα που φαίνονται αδύνατα στον έξω κόσμο, μπορούν να γίνουν δυνατά στον δικό τους - και γιατί όχι- και στον πραγματικό, αρκεί να το επιδιώξεις και να το θέλεις πολύ. Και μέσα σε όλα αυτά παράλληλα, καταφέρνει να περνάει έμμεσα με γλυκό και τρυφερό τρόπο μηνύματα, όπως η αυτοεκτίμηση, ο σεβασμός, η συμπόνια και άλλα πολλά. Όμορφο ανάγνωσμα και όαση δροσιάς μέσα από την πανέμορφή και έξυπνη γραφή της συγγραφέως που αξίζει να διαβαστεί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.