Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Οδός Παραμυθιού και Ιστορίας Γωνία (Ο Μονόκερος)

Ο ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ

Συγγραφέας: Σπύρος Γιαννακόπουλος

Εικονογράφηση: Πέτρος Χριστούλιας

Εκδόσεις: Πατάκης

 

«Ο Μονόκερος» του Σπύρου Γιαννακόπουλου είναι ένα μυθιστορηματικό παραμύθι γεμάτο μυστήριο. Ήρωες με περίεργα ονόματα ξεπηδούν μέσα από τις ξύλινες σελίδες του, και δημιουργούν μια ατμόσφαιρα μαγική, που τραβάει σαν μαγνήτης τους μικρούς αναγνώστες του. Ο Σκοτεινός Άρχοντας ρίχνεται με φόρα με την βοήθεια των δυο κακομούτσουνων γκόμπλιν βοηθών του, τον Μπίγκλ και τον Μπόνγκο και αρπάζει το πολύτιμο κέρας του Μονόκερου Ίαν με σκοπό να πραγματοποιήσει τα απαίσια σχέδιά του. Ο Ίαν ήταν πια απαρηγόρητος. Πάνω στην απελπισία του, ζητά τη βοήθεια του Τζίμη, ενός γεωργού που η καρδιά του χτυπούσε για την όμορφη Λίλα, σερβιτόρας του Πανδοχείου με την ονομασία «Ο Τσαχπίνης Δράκος». Εκείνος, μετά την συνάντηση που είχε με τον Μονόκερο, αποφασίζει να τον βοηθήσει, αλλάζοντας την μέχρι πρότινος μοίρα του. Αποχαιρετά την αγαπημένη του, και ξεκινούν το μεγάλο και επικίνδυνο ταξίδι τους.

Αρχικά, θα πρέπει να βρουν και να αποκτήσουν το σπαθί του Ρόναν, του Ατρόμητου της Παλαιάς Εποχής. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο για τον Τζίμη, που ανακαλύπτει δυνάμεις που ποτέ δεν πίστευε πως έχει, και χάρη της εξυπνάδας του, καταφέρνει να το αποσπάσει.

Όμως τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν όπως θα ήθελε. Ο Σκοτεινός Άρχοντας, μέσα από το γαλάζιο φως της κρυστάλλινης σφαίρας του, θα ανακαλύψει τη δύναμη του σπαθιού που έχει στην κατοχή του ο Τζίμης και ο Ίαν για τον πολεμήσουν και θα περάσει στην αντεπίθεση. Τι θα συμβεί στην συνέχεια και τι ρόλο θα παίξουν στην ιστορία οι κοκκινοσκούφηδες νάνοι; Μια απρόβλεπτη απαγωγή θα συμβεί και όλα θα ανατραπούν από τη μια στιγμή στην άλλη, γεμάτη εναλλασσόμενες εκπλήξεις χαράς και λύπης.

Ο Σπύρος Γιαννακόπουλος, γεμάτος φαντασία –για άλλη μια φορά- ακουμπά τα αναγνωστικά «θέλω» των παιδιών και όχι μόνο. Η γραφή του «καλπάζει» και συνεπαίρνει αβίαστα χωρίς δυσκολία. Καταφέρνει μέσα από έξυπνους και χιουμοριστικούς διαλόγους να μας μεταφέρει στον μαγικό του κόσμο, και εμείς απλώς… ακολουθούμε. Η υπέροχη εικονογράφηση έγινε από τον στενό του συνεργάτη Πέτρο Χριστούλια, απόλυτα συνδεδεμένη με το πρωτότυπο κείμενο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.