Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Οδός Παραμυθιού και Ιστορίας Γωνία (Ο ΚΟΝΤΟΠΙΘΑΡΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ)

Ο ΚΟΝΤΟΠΙΘΑΡΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ

Συγγραφέας: Σοφία Νέμα

Εικονογράφηση: Τόμεκ Γιοβάνης

Εκδόσεις: Πατάκης

 

Ο Βασιλιάς Κοντοπίθαρος ξαναχτυπά με μια ακόμα περιπέτειά του. Αυτή τη φορά η ιστορία αφορά τα δυο δίδυμα παιδιά του που ήρθαν στον κόσμο μετά το γάμο του με τη Βασίλισσα Ροζούλα, την κόρη της μάγισσας Ξεμαλλιάρας, τον Γοδεφρείδο και την Αφράτη. Όλα φαίνονται ιδανικά στον κόσμο που ζουν, την Πλατανοχώρα. Η Ροζούλα σαν αρχόντισσα του παλατιού, έβαλε πολλά πράγματα σε σωστή σειρά. Για παράδειγμα, ίδρυσε μια μεγάλη δημόσια βιβλιοθήκη στο Παλάτι, ένα Πανεπιστήμιο, το «Θαρρέτειον» και πολλά άλλα, κάνοντας τη χώρα της ξακουστή σε όλο τον κόσμο. Και ενώ όλα κυλούσαν όμορφα στο Βασίλειο του Κοντοπίθαρου και όλοι τον αγαπούσαν γιατί τους έδωσε με τις πράξεις του, το δικαίωμα στη μόρφωση, το διάβασμα και την εργασία, ξαφνικά ο κόσμος του σκοτείνιασε.

Τα δίδυμα παιδιά του που ήταν πολύ αγαπημένα μεταξύ τους, σε λίγες μέρες θα έκλειναν τα εννιά τους χρόνια και έτσι η κυρία Τριανταφυλλένια –η παραμάνα τους- αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με την οργάνωση των γενεθλίων τους που θα διεξαγόταν μέσα στο παραμυθένιο Πλατανοδάσος, εκεί που συνήθως έκαναν πικ-νικ τις Κυριακές. Όλα τα είχε υπολογίσει. Την θερμοκρασία, τα φαγητά, την ταχύτητα του ανέμου, την υγρασία, όλα!! Όλα, εκτός από ένα!!! Ότι κάποιος θα θελήσει και θα καταφέρει, να εξαφανίσει τα δυο αδέρφια!

Ποιος ή ποιοι όμως θέλουν να εκδικηθούν τον Βασιλιά Κοντοπίθαρο; Ποιος είναι ο ρόλος των δυο γελωτοποιών, της Τριανταφυλλένιας, δυο παλιών εξορίστων του Παραδόπιστου και την Ψηλομύτας, αλλά και της κόκκινης τροφαντής κουκουβάγιας; Και το ανορθόγραφο γράμμα που θα βρεθεί στα χέρια του Βασιλιά, τι ρόλο θα παίξει στην ιστορία;

Το βιβλίο της Σοφίας Νέμα «Ο ΚΟΝΤΟΠΙΘΑΡΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ», έρχεται να ολοκληρώσει την προηγούμενη συγγραφική της περιπέτεια με ήρωα για άλλη μια φορά τον Βασιλιά Κοντοπίθαρο. Έξυπνη και απλή γραφή, με στρωτή σκέψη, ιδανική για ηλικίες 7+. Το χιούμορ ρέει άπλετο, ενώ η αφήγηση δεν δυσκολεύει καθόλου. Μια χαριτωμένη παραμυθοιστορία, σε σύγχρονο ρυθμό, αλλά και νοήματα όπως αυτοκριτική, γενναιοδωρία και άλλα. Η εικονογράφηση του Τόμεκ Γιοβάνη, υπέροχη, ταυτίζεται απόλυτα με το κείμενο, έτοιμη να ξεπηδήσει από τις σελίδες του, σαν animation.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.