Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Οδός Παραμυθιού και Ιστορίας Γωνία (Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ)

Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Συγγραφέας: Θάνος Κονδύλης

Εικονογράφηση: Θάνος Τσίλης

Εκδόσεις: Μίνωας

 

Γύρω στο 344π.Χ. στην Πέλλα, δυο φίλοι, ο Φρίξος και ο Κάσσανδρος, θα βρεθούν μπλεγμένοι σε μια μεγάλη περιπέτεια. Σε μια μεγάλη γιορτή που διοργάνωσε ο Μέγας Αλέξανδρος, ένα βράδυ, αποφασίζουν να κατέβουν στο κελάρι του Βασιλιά για να δοκιμάσουν λίγο από το Νέκταρ των Θεών, τα πολύτιμα κρασιά που έχει στη διάθεσή του ο τελευταίος. Και ενώ όλα βαίνουν σχεδόν καλώς, ξαφνικά ανακαλύπτουν δυο πρόσωπα, έναν με μία χαρακιά στο πρόσωπο και έναν άλλον με γαλάζια φορεσιά, να συνωμοτούν ψιθυριστά. Ένα μυστηριώδες χαρτί εμφανίζεται μέσα από τον χιτώνα του ενός που έκρυβε κάποιο μήνυμα, κάνοντας την ανάσα των δυο φίλων να κοπεί από την αγωνία. Το μήνυμα λίγο πριν εξαφανιστούν οι δυο τύποι πετάγεται στη φωτιά, και εκεί ξεκινά η περιπέτεια επίλυσης του μυστηρίου. Καταφέρνουν να διασώσουν ότι μπορούν από το χαρτί διαβάζοντας μπλεγμένες λέξεις ενός γρίφου, που πρέπει με όποιο κόστος να διαλευκάνουν!

Οι περιπέτειες θα είναι πολλές, καθώς και οι πληροφορίες που θα διαδέχονται ή μια την άλλη! Τα πρόσωπα να εναλλάσσονται, λίγο πριν την άκρη του μπλεγμένου κουβαριού και οι δυο φίλοι να βρεθούν αντιμέτωποι με την ίδια την ιστορία.

Τι ρόλο θα παίξει ο Άρπαλος ο κουτσός φίλος του Αλέξανδρου που τον είχε χρίσει θησαυροφύλακά του; Θα καταφέρουν τελικά να ξεκλειδώσουν τον πολύπλοκο γρίφο; Μήπως σε αυτή τη μυστική αποστολή που ανέλαβαν, δεν θα είναι μόνοι τους;

Ο κ. Θάνος Κονδύλης, πολυγραφότατος, πλαισίωσε την ιστορία του με πολλή αγάπη και γνώση. Και είναι φυσικό, μιας, και ο ίδιος, ως διδάκτωρ Ιστορίας στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, ξέρει πολύ καλά τον τρόπο να μεταλαμπαδεύει στους αναγνώστες του, μέσα από τη συγγραφή, το πάθος του για την Αρχαιότητα. Ο Θησαυρός του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είναι σίγουρα ένα βιβλίο γνώσεων για παιδιά, που αγγίζει και ξεχωρίζει, μέσα από την πολύτιμη πένα του συγγραφέα. Η εικονογράφηση έγινε από τον κ. Θάνο Τσίλη, ασπρόμαυρη και ατμοσφαιρική.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.